banner564

Bora: Bugünlere kolay gelinmedi

Lisesi’nin hazırladığı “Vatan Bizim” isimli oratorya ile tamamlandı.

Bora: Bugünlere kolay gelinmedi
banner598

 Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora konuşmasında, Kıbrıs Türk halkının 1960’lı yıllardan başlayarak verdiği mücadeleyi anlatarak, “Kıbrıs Türk halkında meydana gelen acı ve teessürün derecesini bugün burada ortaya koymak mümkün değildir” dedi. 

Kıbrıs Türk halkının çok zor şartlar altında sürdürdüğü mücadelesinde asla karamsarlığa ve umutsuzluğa kapılmadığını kendine ve yanı başındaki büyük Türk ulusuna güvendiğini ve direndiğini dile getiren Bora, Rumların sebep olduğu acı olayların anlatılması ve bugünlere kolay gelinmediğini herkesin bilmesi gerektiğini belirtti.
Bora, vatanı için canını kanını veren şehitleri anarak, KTBK ve Poker GKK minnet ve şükranlarını sundu.

Ersan: 1974’te barış ve huzur geldi

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan da, şehitler önünde saygıyla eğilerek, milli mücadele yıllarını anlattı ve Kıbrıs Türk halkının çektiği acıları, verdiği mücadeleyi dile getirdi.
Ersan, Kıbrıs Türk halkının çok acılar çektiğini ancak mücadelesinden asla vaz geçmediğini ifade ederek, 20 Temmuz 1974 Barış Harekatıyla Kıbrıs’ın Yunanistan’a bağlanması önlenirken, tüm Kıbrıs’a da barışın ve huzurun geldiğini belirtti.
Kıbrıs’ta adil, eşit egemenlik ve Türkiye’nin garantörlüğünü içeren bir anlaşma istediklerini ifade eden Ersan, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu görüşmelerde desteklediklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2013, 17:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474