banner564

Hizmetleri taçlandırıldı

LBT’nin “Hüzün Ana ve Çocukları” oyununun prömiyeri yapıldı gecede 50’nci sanat yılını tamamlamış 4 isme plaket takdim edildi

Hizmetleri taçlandırıldı
banner598

 Lefkoşa Belediye Tiyatrosu (LBT), 50.sanat yıllarını dolduran 4 kurucusu Yaşar Ersoy, Erol Refikoğlu, Işın Cem ve Osman Alkaş’ı, yeni oyunları “Hüzün Ana ve Çocukları”nın prömiyerinde onurlandırdı.

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nda yer alan, Kıbrıslı Türk şair Fikret Demirağ’ın şiirlerinden Yaşar Ersoy’un oyunlaştırıp sahnelediği “Hüzün Ana ve Çocukları” isimli oyunun prömiyerini Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı da izledi.
Verilen bilgiye göre, LBT Sanat Koordinatörü ve sanatçı Yaşar Ersoy yaptığı konuşmada, Fikret Demirağ’ı gecede hep yanlarında hissettiklerini belirtti.
Ersoy, kendileri için özel bir gece olduğunu ifade ederek, “Bu sahnede son şiirini, son rolünü oynayıp bizlere o muhteşem şiirleri bırakan Fikret Demirağ’ı da gecede hep yanımızda hissettik. O da şiirler ve tiyatronun ışığı ile yatmaktadır” diyerek Fikret Demirağ’ın eşi Emine Demirağ’ı sahneye davet etti.
LBT Sanat Yönetmeni Aliye Ummanel, 2004 yılında Yaşar Ersoy’un daveti ile başladığı LBT’de 15. yılını tamamladığını ifade ederek, usta isimlerin bugüne kadar getirdiği bu kurumun içinde olmanın gurur verici yönünü vurguladı.
Ummanel, “Bu gece bize bir sanatçının ve eserlerinin kalıcılığını, bir tiyatronun ve sanatçının toplumla ilişkisini düşündürüyor. Bunun bir parçası olmak, sanat yönetmeni olarak sahneye çağrılmak benim için çok büyük bir gururdur” dedi.
LTB Başkanı Mehmet Harmancı, sahnede 50. yıllarını dolduran ustalarla bulunmanın, onların yarattığı tiyatro kültürünün önce kente sonra tüm adaya nüfuz ettiğini görmenin kendisi için çok büyük bir gurur olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından 50. sanat yıllarını dolduran 4 isme onur plaketleri LTB Başkanı Mehmet Harmancı tarafından takdim edildi.
Rahatsızlığı nedeni ile geceye katılamayan Işın Cem’in plaketini tiyatro sanatçısı Özgür Oktay aldı.
Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun yeni oyunu Hüzün Ana ve Çocukları, her Cuma ve Cumartesi akşamı LBT’de sahnelenecek. Saat 20.00’de başlayacak oyun için bilgiler 0392 22 78782 numaralı telefondan alınabilecek.

Akıncı da plaket verecek
Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da gecede yaptığı konuşmada, “Hüzün Ana ve Çocukları` oyununa emek veren herkesi tebrik ederek kutladı. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, tiyatro yaşamlarında 50 yılı geride bırakan Yaşar Ersoy, Osman Alkaş, Erol Refikoğlu ve Işın Cem gibi sanatçıların, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde Cumhurbaşkanlığı’nda bir plaket ile onurlandırılacağını kaydetti.
Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun her dönemde kendini kanıtladığını ve kendi gücüyle ayakta durmayı başardığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, tiyatroya bu nedenle her dönemde sahip çıkıldığını kaydetti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474