banner564

Hristodulidis, borçlu olduğumuzu söyledi

Güneydeki elektrik şebekesinin kuzeydeki ile birleştirilmesi için deneme yapacağını söyleyen Rum Müdür Hristodulidis “sorun çıkarsa onay vermem” dedi ve kendilerine borçlu olduğumuzu söyledi

Hristodulidis, borçlu olduğumuzu söyledi
banner598
   Güney Kıbrıs’taki Elektrik Kurumu (AIK) İletim Sistemi Müdürü Hristos Hristodulidis, elektrik şebekelerinin birleştirilmesi konusundaki düşüncelerini açıklarken “nakil sisteminde sorun çıkmazsa buna yeşil ışık yakarım. Ama sorun çıkarsa, onaylamam” dedi.
   Rum Temsilciler Meclisi Ekonomi Komitesi’nde konuşan Hristodulidis bir yandan Kuzeydeki iletişim sisteminden umutsuz olduğunu belirtirken, diğer yandan 1963’ten bugüne kadar Kıbrıslı Türklere verilen elektrişğin bedeli olan 2,2 milyar Euro’nun tahsilatından söz etti.
   Ekologlar ve Çevreciler Hareketi milletvekillerinden Yorgos Perdikis ise, Güven Yaratıcı Önlemler (GYÖ) çerçevesindeki, KKTC ile Rum kesiminin elektrik şebekelerinin birleştirilmesine ilişkin tartışma ve alınan kararın, herhangi bir teknik araştırma yapılmadan gerçekleştiğini belirtti.
   Perdikis, “Dağıtım Ağı Yöneticisi’nin”, konuyla ilgili hiçbir teknik çalışma yapılmadığını, geçici bağlantı yapılan iki durumda da sorunlar ortaya çıktığını ve şimdi bağlantının kalıcı olacak olmasından dolayı, durumun daha zor olacağını itiraf ettiğini öne sürdü.
   Perdikis, Rum Elektrik İdaresi (AİK) Genel Müdürü’nün, geçmişte, Rum Meclisi Denetim Komitesi’ne mektup göndererek, KKTC ve Kıbrıslı Türklerin 1963 yılından bugüne kadar AİK’e olan borçlarının, 2.2 milyara Euro’ya ulaştığını belirttiğini de öne sürdü.
   AİK’e yönelik borçlar konusunu müzakerelerde ortaya koyması talebiyle, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e mektup gönderdiğini dile getiren Perdikis, bunun çok ciddi bir rakamdan ibaret olduğunu ve Rum Yönetimi Başkanı’nın bunun iptalini talep etmemesi durumunda, bu borcun silinemeyeceğini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2015, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474