banner564

Hücreden kurtuldu

Kavga olayının ardından gözaltına alınan ve hakkında 3 gün tutukluluk emri verilen Bulut Akacan’ın 72 saat hastanede kalacağı açıklandı

Hücreden kurtuldu
banner598

 Suna ERDEN

Girne’de iki iş adamı arasında meydana gelen kavga sonrası gözaltına alınan ve mahkeme kararı ile 3 gün hücrede kalmasına emir verilen Bulut Akacan’ın takip maksatlı 72 saat Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde tutulacağı belirtildi. 
Sağlık Bakanlığı, Bulut Akacan’ın takip maksatlı 72 saat hastanede tutulacağını bildirdi.
Bakanlık açıklamasında, 8 Ocak 2019 saat 13.00 civarında Girne Akçiçek Hastanesi’ne göğüs ağrısı şikâyeti ile başvuran Bulut Akacan’a orada bulunan kardiyolog tarafından bir takım tetkikler önerildiği, kendisinin özel bir hastanede doktorunun olduğunu belirterek, yanında polis olmasına rağmen hastaneyi terk ettiği belirtildi. 
Açıklamanın devamında şunları kaydedildi:
“Daha sonra önceki akşam saat 22.00 civarında adli vaka olması sebebi ve bu tür hastaların devlet hastanesinde tedavi olması gerektiği göz önüne alınarak, Polis Genel Müdürlüğü ile istişare içerisinde Lefkoşa Kardiyoloji Servisinden bir ekip, Bulut Akacan’ı özel hastanede ziyaret ederek muayene etti.
Burada yapılan tedavinin devlet hasta ambulansla doktor eşliğinde Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu kardiyoloji bölümüne alındı.
Hastanın kan tetkiklerinden birinin yüksek olması nedeniyle dün sabah saatlerinde toplanan devlet hastanesi kardiyoloji ekibi, hastaya anjiyo önerdi. Ancak hasta anjiyo yapılması önerisini reddetti.”
Hastanın medikal tedavisi serviste başlanmış olup, Kardiyak Marker ( Troponin) ( Kan tetkiki) negatif oluncaya kadar 72 saat yatılı takibi kardiyoloji servisinde yapılmasına karar verildi. 72 saat sonra klinik ve laboratuvar sonuçlarına göre ise durumu yeniden değerlendirilecektir.” 

Polis: Soruşturma için Subay atandı
Sağlık Bakanlığı’nın ardından bazı iddialar üzerine Polis Genel Müdürlüğü’nden de bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Akacan’ın polis eşliğinde bir yargı kararı olmadan özel hastaneye götürülmesiyle ilgili başlatılan soruşturmaya özel polis subayı atandığı belirtildi.
Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamada şunlar belirtildi: 
“Bulut Akacan ve korumalarının karıştığı darp olayı ile ilgili olarak yürütülen soruşturma halen Girne Polis Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olup, soruşturma ekibi değiştirilmemiştir.
Bulut Akacan’ın Girne Dr. Akçiçek Hastanesine ve ardından da özel bir hastaneye gitmesiyle ilgili olarak Polis Genel Müdürü tarafından soruşturma başlatılmak üzere bir polis subayı görevlendirilmiştir.
Bulut Akacan’ın özel hastaneye götürülmesi olayı Polis Genel Müdürünün bilgisine geldiği andan itibaren ilgili Bakanlık ile istişare edilerek Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine sevki sağlanmıştır.
Bulut Akacan, halen polis gözetiminde Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kardiyoloji Servisinde müşahede altında tutulmaktadır.  
Bulut Akacan’ın özel hastaneye götürülmesi olayı ile ilgili soruşturma halen devam etmekte olup, gerek duyulması halinde sonuçları kamuoyu ile paylaşılacaktır.”    

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473