banner564

Silaha karşı direnemedi

Eşi tarafından av tüfeği ile öldürülen Nigar Tevfik’in kendisini sopa ile korumaya çalıştığı ortaya çıktı

Silaha karşı direnemedi
banner598

Suna ERDEN
Boşanma aşamasında olduğu eşi Nigar Tevfik'i av tüfeği ile vurarak öldüren İbrahim Erhalk dün yeniden Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Davanın dünkü oturumunda İbrahim Erhalk’ın 155 Polis Hattı’ndaki ses kayıtları dinlendi.155’şi arayan sanığın “Ben Doğancı’dan İbrahim Erhalk. Hanımı av tüfeğiyle vurdum. Eşim büyük ihtimalle öldü” dediği ortaya çıktı.Ayrıca Nigar Tevfik’in tüfekle saldırıya geçmeye kalkışan eşine sopa ile direndiği aktarıldı. 
Duruşmada davanın olgularını aktaran Başsavcı Yardımcı Muavini Ahmet Varol, İngiltere’de yaşayan ve üç çocukları olan çiftin tatil için zaman zaman Kıbrıs’a geldiklerini, Doğancı’daki evlerinde kaldıklarını belirtti. Savcı, çiftin ciddi sorunlar yaşadığını, Nigar Tevfik’in boşanma davası açtığını söyledi.
Davanın savcısı Ahmet Varol, sanığın olaydan sonra polisi arayıp, eşini vurarak öldürdüğünü itiraf ettiğini söyledi.
Varol, sanığın polise, eşiyle boşanma aşamasında olduklarını ve başka erkeklerle yazıştığını duyduğunu söylediğini aktardı.  

Kasadan tüfeği aldı ve…
Ahmet Varol, sanığın eşiyle kavga ederken kasadan tüfeği alıp, kendisine sopayla karşılık veren eşini tüfekle öldürdüğünü anlattı.  
Ahmet Varol, Nigar Tevfik'in internet ortamında tanıştığı ve arkadaşlık ettiği uzman çavuş G.S’yle konuştuğu esnada kavganın çıktığını, sanığın maktulü öldüreceğinin belirlendiğini mahkemeye aktardı. 
Varol, boşanma davası belgeleri, olayda kullanılan av tüfeğine yapılan balistik inceleme raporu, olay mahalli fotoğrafları, otopsiyi içeren albümü ve dava ile ilgili toplam 49 kanıtı mahkemeye sundu. 
Varol, maktul tarafından kaydedilen cd kayıtlarının ses düzeninin ayarlanabilmesi için süre talep etti.
Mahkeme, davayı 6 Mart tarihine erteledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473