banner564

Hükümet duyarsız

Bengihan, Merkezi Cezaevi’nin kapasitesinin zorlandığını, buna bağlı olarak çalışanların iş yükünün sürekli arttığını ifade eti ve bazı iddialarda bulundu:

Hükümet duyarsız
banner598

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, İçişleri Bakanlığı’nın Merkezi Cezaevi’ndeki sorunların çözümüne duyarsız kaldığını iddia etti.
Bengihan yaptığı yazılı açıklamada, KTAMS olarak Merkezi Cezaevi çalışanlarının sorunlarının çözülmesine yönelik uzun zamandan beridir gösterdikleri uğraş ve iyi niyete rağmen İçişleri Bakanlığı’nın duyarsız tutumunun devam ettiğini savundu.
Bengihan, kontrolsüz giriş çıkışlar nedeniyle ülkede suç ve suçlu sayısının artmasıyla birlikte Merkezi Cezaevi’nin kapasitesinin zorlandığını, buna bağlı olarak çalışanların iş yükünün sürekli arttığını ifade eti.
Cezaevi binasının altyapı yönünden hem mahkumların topluma kazandırılmasına, hem de çalışanların etkin bir şekilde görev yapmasına olanak sağlamadığını belirten Bengihan, tüm bu olumsuz koşullara rağmen cezaevi çalışanları daha iyi hizmet verebilmek için fedakarlık gösterirken, İçişleri Bakanlığı’nın sorunların çözümü yönünde aynı sorumluluğu göstermediğini ileri sürdü.
Bengihan, İçişleri Bakanlığı’nın son iki yıl içerisinde Merkezi Cezaevi Teşkilat Yasası ile ilgili hiçbir teknik çalışma yapmadığını, yasanın yapılmakta olan yeni cezaevi binasına cevap verebilecek şekilde güncellenmesi yönünde gerekli adımların atılmadığını ifade etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474