banner564

‘Cebimizden iki katı çıkıyor’

Vatandaşlar, hem üçlü tarifeden hem de kabarık gelen elektrik faturalarından dert yanıyor

‘Cebimizden iki katı çıkıyor’
banner598

Ömer KADİROĞLU
Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) tarafından uygulamaya konan üçlü tarife hem vatandaşın kafasını karıştırmaya devam ediyor, hem de elektrik faturalarının daha kabarık geldiği iddia ediliyor. Diyalog’a konuşan vatandaşlar, üçlü tarifeden sonra elektrik faturalarının daha fazla geldiğini söyledi.
Üçlü tarifenin saat dilimlerine uymaya özen gösterdiklerini, en uygun tarifenin 22.00 ile 07.00 saatleri arasında olduğunu ifade eden vatandaşlar, “Gece gece iş mi yapalım, dinlenelim mi” diye sordu. Vatandaşlar, hem üçlü tarifeden hem de kabarık gelen elektrik faturalarından dert yandı.

Vatandaşlar ne dedi…

Burç Tuncer:
Şu anda üçlü tarife üzerinden tüketim yapıyorum. İş saatlerimiz nedeniyle elektriğin ucuz olduğu saat dilimi dışında tüketim yapmak zorunda kaldığımız için kabarık faturalarla karşı karşıyayız. Dilekçemi yaparak standart tarifeye geçiş yapacağım. Üçlü tarifeye geçmeden önce 600 civarı elektrik faturası geliyordu şu anda üçlü tarifede Bin 200 lira fatura ödüyorum. Yetkililer bu konuda daha net açıklamalar yapmalıdır, çünkü bu tarife anlaşılır bir tarife uygulaması değil. Pazarları mangal yakıyoruz aybaşı da mangal gibi yakan faturalarla karşılaşıyoruz.

Ali Akın Önder:
Bu ay Bin 600 lira fatura ödeyeceğim. Üçlü tarifedeyiz ve tüketim saatlerimize dikkat ediyoruz. Maddi gücü olanlar güneş enerjisine geçti ancak durumu olmayanlar mecbur bu faturaları ödüyor. Üçlü tarifeye geçmeden önce düzenli normal bir hayat yaşıyorduk ancak şu anda çok tedirgin bir durumdayız. Gece saatlerinde eşim çamaşır bulaşık işlerini yapmaya özen gösteriyor ancak bu da bizi uykusuz kaldığımız için zorluyor. Bu konuda bir çözüm üretilmesini istiyoruz.

Turgut Can:
Bu ay faturamız 500 TL civarıdır. Bu tarifeye geçmeden önce 300 lira fatura ödüyorduk. Üçlü tarifede ucuz tarife saatlerde işlerimizi yapmaya çalışıyoruz. Kontrollü olarak işlerimizi yapmaya çalışıyoruz. Ya tarifede kontrollü tüketim yapacaksın ya da paran çoksa istediğin gibi kullanacaksın. Bu tarife sayesinde gündüz iş yapamayıp gece saatlerinde iş yapmak zorunda kalıyoruz”

İrfan Kutlay:
Elektrik faturam üçlü tarife üzerinden ücretlendiriliyor. Bu tarifeye geçmeden önce 200 TL civarı fatura öderken şimdi dikkat ettiğimiz halde iki katı fatura geliyor. Tüketim için en uygun zaman gece saatleridir. Vatandaş iş yapmak için gece yarısını mı bekleyecek. Bu uygulamalarla milleti zora sokuyorlar. Bu gelen faturaları ödemek zorundayız aksi halde elektriğimiz kesiliyor. Burayı idare edenler başka ülkelere özenerek bir şeyler yapmaya çalışıyor ancak bunda büyük bir başarısızlık elde ediyorlar. Bu konuda bir çözüm üretilmesini bekliyoruz.

Ali Kahvecisoy:
Bu ay 600 TL fatura borcu geldi. Üçlü tarifeye geçmeden önce 400 TL civarı fatura öderken şu anda tarife saatlerine uysak da maalesef iki katı fatura ödüyoruz. Üçlü tarifede gece yarısı iş mi yapacağız? Bu uygulama doğru değildir. Bir ayda 600 lira KIB-TEK’e ödemek zorunda kalıyoruz. Bu uygulamaya bir an önce bir çözüm bulunmasını istiyoruz.

Tuğrul Mankır:
Elektrik faturamız bu ay 270 lira geldi. Biz üçlü tarifedeyiz ancak tarife saatlerini kontrol etmeye çalışsak da bunda ne kadar başarılı oluyoruz bilemiyorum. Faturada belirtilen rakamı ödemek zorundayız aksi halde elektriğimizi kesiyorlar. Bu uygulamanın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

BEŞ BETER OLUN..
YOLLARA DÖKÜLÜP, MECLİSE YÜRÜDÜNÜZ MÜ ??? HAYIR.

SİZ, KARI KOCA EVLERİNE EN AZINDAN 10 000 TL GİREN MANEVİ FELÇLİLER,SİNİZ.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474