banner564

Hükümetin en zayıf halkası’

CTP’li Kutlay Erk, Çalışma Bakanı Zeki Çeler’in birçok icraatını eleştirdi

Hükümetin en zayıf halkası’
banner598

 Mert ÖZDEŞ

   CTP eski genel sekreteri Kutlay Erk, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler’i “Hükümetin en zayıf halkası’ olarak niteledi.
   “Çalışma Bakanının performansını konuşmak bile istemiyorum” diyen Erk, Çeler’in bazı icraatlarını şu sözlerle eleştirdi:
   “Hafta sonu inşaatlarda çalışmayı engelliyoruz demişti. İnşaat işçileri Pazar günleri çalışmaya devam ediyor. Pazar günü inşaat gürültüsüyle uyandım. Çıkıp “ben bunları mutlaka önleyeceğim” deyip önleyemezseniz size başarısızsınız arkadaş denir.”

Makamı boş bıraktı

   Çalışanların eylem yapmasına ilgili bakan olarak destek verilmesini de eleştiren Kutlay Erk şöyle dedi:
   “Ya hükümetsiniz ya da çalışanlarınızla beraber eyleme yapan bakansınız. Arasında bir tercih yapacaksınız. Bakan kendi çalışanlarıyla birlikte greve gittiyse o makam boş demektir. Orada oturan bir bakan yoktur demektir. Çalışma Bakanlığı’ndaki greve gitmeniz bulunduğunuz bakanlığın sorumluluğu ile uyuşan bir şey değildir.”

Larnaka’dan uçması yanlıştı

    “Güney’den bir vatandaş olarak uçmanızda bir sıkıntı yoktur. Ama eğer KKTC’de bakanlık makamı gibi seçilmiş bir görev yapıyorsanız, bu devletin bir resmi makamında oturuyorsanız kusura bakmayın ama bunu yapamazsınız. Güney’deki limanlar size kapalıdır” diyen Kutlay Erk şunları kaydetti:
   “ Belediye başkanlığı yaptığım dönemde hiçbir şekilde Güney’deki limanları kullanmadım. Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportunu da görevden ayrıldıktan sonra aldım. Beyrut’a gidecektim. Larnaka-Beyrut yarım saat. Ben Ercan-İstanbul-Beyrut uçtum 24 saat. Havalananlarında uyuklaya sayıklaya zaman geçirdim. Fiyat farkını öne süreceksiniz, ne derseniz deyin ama eğer seçilmiş bir görece oturuyorsanız bu doğru değildir. Seyahat edecekseniz Kuzey’deki limanlardan seyahat edeceksiniz.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474