banner564

Hükümetin tavrı net

Başbakan Özgürgün, Güzelyurt’un verileceği bir anlaşmaya destek vermeyeceklerinin altını çizdi

Hükümetin tavrı net
banner598
Başbakan Hüseyin Özgürgün, hükümetin nisan ayında göreve geldiğinde bütçenin yarısının kullanıldığını ve hükümetin kendi bütçesini yeni yılda kullanmaya başlayacağını belirterek, yol yapımı da dahil yeni projelerin 2017’de başlayacağını söyledi.
Koalisyon hükümetinin uyum içinde olduğunu ve iyi gittiğini aktaran Başbakan Özgürgün, bağımsız milletvekillerinin desteğinden memnun olduğunu kaydetti.
Güzelyurt konusunda tavırlarının net olduğunu vurgulayan Başbakan Özgürgün, Güzelyurt’un verileceği bir anlaşmaya destek vermeyeceklerinin altını çizdi. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da 2008’de Güzelyurt’un verilmeyeceğini söylediğini anımsatan Başbakan Özgürgün, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu tutumunda hiçbir değişiklik olmadığını söyledi.
Başbakan Hüseyin Özgürgün, Kanal T televizyonunda “Açık Oturum” programında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

“Trafik kazası siyasi istismar yapıldı”
Başbakan Hüseyin Özgürgün, saat konusundaki uygulamanın ve yaşanan acı trafik kazasının siyasi istismar konusu haline getirildiğini ve öğrencilerin de istismar edildiğini belirterek, olayların gerilmemesi için süreçte fazla konuşmamayı tercih ettiğini, hükümetin bazı sıkıntılarla ilgili tedbirleri de süratle aldığını anlattı.

“Ek mesai sıfırlanamaz ama…”
Kamuda ek mesai uygulamasının kaçınılmaz olduğu yerler bulunduğunu; polis, hastane, elzem ve kritik yerlerde mesainin kesilemeyeceğini ifade eden Başbakan Özgürgün, ek mesaideki büyük yükün sağlık ve güvenlikte olduğunu, çalışmaları son aşamaya gelen sağlık reformu yapıldığında, bu alandaki ek mesai giderlerinin en aza ineceğini kaydetti. Başbakan Özgürgün, “Ek mesaiyi sıfırlayamayız ama çok aza indirebiliriz” dedi.

“Güzelyurt konusunda tavrımız net”
Güzelyurt konusunda tavırlarının net olduğunu dile getiren Başbakan Özgürgün, “Güzelyurt asla verilemez. Biz, öyle bir anlaşmaya ne imza atarız ne öyle bir anlaşmada varız, ne de destek veririz, karşısında dururuz” dedi.
Türkiye’nin, Güzelyurt’un verileceği bir çözüme olumlu tavır sergileyeceğini asla düşünmediğini belirten Başbakan Özgürgün, “Bunu, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2008’de buraya geldiğinde söylemişti. O günden beri de tutumunda hiçbir değişiklik yoktur” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2016, 08:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473