banner564

İbretlik ceza

84 gram Bonzai ile yakalanan Ziya Burçin Erbay’a 26, Ümit Anaçkaya’ya ise 20 ay hapislik verildi

İbretlik ceza
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da 26 Nisan 2018 tarihinde, Narkotik Şube ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyon sonucunda 84 gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ile yakalan Ziya Burçin Erbay ile Ümit Anaçkaya, dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından suçlu bulunarak cezalandırıldı. 
Mahkeme daha önce benzer sabıkası bulunan Ziya Burçin Erbay’a 26, Ümit Anaçkaya’ya ise 20 ay hapis cezası takdir etti.
Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme heyeti adına kararı açıklayan Yargıç Hazal Hacımulla, uyuşturucu suçlarının ülkemizde en yaygın suç türü olduğunu ve özellikle gençler arasında yaygınlaştığını dile getirdi. 

Mahkeme cezaları açıkladı
Uyuşturucunun kamu sağlığını tehdit ettiğini ve insanlık için büyük bir tehlike oluşturduğuna dikkat çeken Hacımulla, konu suçlara kamu menfaati ön planda tutularak ibret verici ve caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini ifade etti. 
Sanıkların tasarrufunda bulunan uyuşturucu miktarının da azımsanamayacak olduğunu belirten Hacımulla, sanıklara hapislik dışında bir ceza takdir edilemeyeceğini ifade ederek, önceden benzeri sabıkası bulunan Ziya Burçin Erbay’ı 26 ay, Ümit Anaçkaya’yı ise 20 ay hapse mahkûm ettiklerini açıkladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473