banner564

İbretlik ceza

İskele’de ele geçirilen 1 buçuk kilo uyuşturucunun sahibi olduğu iddiasıyla yargılanan Burak Sevim’e 10 yıl hapislik verildi

İbretlik ceza
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
İskele’de 29 Kasım 2016 tarihinde, Narkotik Polisinin düzenlediği ve yaklaşık 1 buçuk kilo ağırlığında uyuşturucu maddenin ele geçirildiği operasyon kapsamında yargılanan Omar Monnjed, Salih Yiğit ve Burak Sevim isimli sanıklar hakkındaki karar dün açıklandı. 
Mahkeme uyuşturucu maddelerin sahibi olan Burak Sevim’e 10 yıl hapislik cezası verirken, konu uyuşturuların zulalandığı eve 3 gram uyuşturucu almak maksadı ile giden Omar Monnjed ile aynı mesele kapsamında tutuklanan Salih Yiğit hakkında 1 yıl boyunca denetimli serbestlik kurulunun yükümlülüklerine tabii tutulması yönünde emir verdi.

Farklı türlerde uyuşturucu
Dava ile ilgili kararı açıklayan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti Başkanı Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, 29 Kasım 2016 tarihinde, sanık 1 Omar Monjjed’in İskele’de bulunan Cesar Resort sitesindeki bir apartman dairesine uyuşturucu madde almak maksadı ile girdiği esnada pusu görevinde bulunan Narkotik Şube ekipleri tarafından yakalandığını söyledi. 
Esendağlı, Monnjed’in, Sanık 2 Salih Yiğit ve sanık 3 Burak Sevim’in  yönlendirmesi sonucunda uyuşturucu madde alması için konu ikametgaha geldiğini polislere söylediğini ve bu sırada konu sanıklar tarafından telefonda aranarak kendisine gönderilen bir taksi ile tarif ettikleri bölgeye gelmesini istediklerini belirtti.

Narkotiği görünce kaçtılar…
 Esendağlı, Narkotik Şube’ye bağlı bir ekibinde sanık 1 Omar Monnjed ile konu bölgeye gittiğini ve sanık 2 Salih Yiğit ile sanık 3 Burak Sevim’in polisleri görünce olay yerinden kaçtıklarını söyledi. İfadesinin devamında Esendağlı, Sanık 2 Salih Yiğit’in olay yerinden kaçmaya çalıştığı esnada yakalandığını, Burak Sevim’in de olay yerinden kaçmayı başardığını ancak olaydan sonra saklandığı evde tespit edilerek tutuklandığını anlattı.
Esendağlı, uyuşturuların tasarruf edildiği evde yapılan arama sonucunda 718 gram “sentetik cannabinoid”, 615 gram “hintkeneviri” ve 16 gram “kokain” türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi.

Amme menfaatinin ön planda tutulması gerekir
Uyuşturucu suçlarının son dönemlerde iyice yaygınlaştığına ve konu suç türlerine yasa koyucunun 18 yıla kadar hapislik cezası öngördüğüne vurgu yapan Esendağlı, bu tür yaygınlık gösteren suçlara cezalar verilirken, amme menfaatinin ön planda tutularak ibret verici ve caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Miktar külliyatlı
Huzurlarındaki meselede uyuşturucu madde miktarının 1 kilo 355 gram olduğuna ve bu miktarın şahsi kullanım amaçlı kabul edilen miktarın oldukça üzerinde külliyatlı bir miktar olduğuna vurgu yapan Esendağlı, konu uyuşturucu maddeler arasında bulunan “sentetik cannabinoid” ile “kokain” türü uyuşturucu maddelerin de oldukça zararlı ve insan sağlığını ciddi şekilde tehdit eden maddeler olduğuna dikkat çekti. 

Uzun süreli hapislik cezası
Sanık 1 Omar Monnjed ile sanık 2 Salih Yiğit’in itham edildiği suçların miktarının 3 gram olduğuna dikkat çeken Esendağlı, konu sanıkların da denetimli serbestlik yasasından yararlanmak istemeleri üzerine, Omar Monnjed ile Salih Yiğit’in 1 yıl süre ile denetimli serbestlik kurulu yükümlülüklerine tabii olması yönünde emir verirken, uyuşturucu maddelerin sahibi olan sanık 3 Burak Sevim’e de kamu yararı gereği uzun süreli hapislik cezası vermeyi uygun ve adil bulduklarını belirterek, sanığı 10 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2017, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473