banner564

‘İçim yanıyor’

Eşinin kardeşine kaçmakla suçlanan Hanife sessizliğini bozdu “13 yaşında amcamın oğluna verdiler, nikahsız 5 çocuk sahibi oldum, sonra kardeşi tarafından kaçırılarak tecavüze uğradım ve ondan da hamile kaldım”

‘İçim yanıyor’
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Eşinin kardeşine kaçmakla suçlanan 5 çocuk annesi 22 yaşındaki Hanife Mavideniz sessizliğini Diyalog’a bozdu. “13 yaşında amcamın oğluna verdiler, nikahsız 5 çocuk sahibi oldum, sonra kardeşi tarafından kaçırılarak tecavüze uğradım ve ondan da hamile kaldım” diyen Hanife, filmlere konu olacak hayat hikayesini ve kayını ile kaçma hikayesini anlattı.

Ali Mavideniz ile kaçmadığını, zorla kaçırıldığını ve Karpaz’da bir pansiyonda tutulduğunu ileri süren Hanife Mavideniz, “Bu olayda mağdur benim. İçim yanıyor” dedi. Gırtlak kanseri olduğunu ve zor günler yaşadığını anlatan Hanife, Sosyal Hizmetler Dairesi’nden aldığı yardımın da bu olaydan sonra kesildiğini belirterek, hem maddi hem de sağlık açısından zor durumda olduğunu aktardı…
 22 Yaşındaki Hanife Mavideniz, evlendiği günden bugüne kadar yaşadıklarını tüm açıklığıyla Diyalog muhabirine anlattı.

“Amcanın oğlu ile evleneceksin” dediler
İlkokulu bitirdikten sonra ailesinin maddi sorunları nedeniyle okula gönderilmediğini anlatan Hanife Mavideniz, 13 yaşına geldiğinde babasının kendisine ‘amcanın oğluyla evleneceksin’ dediğini söyledi.
Henüz 13 yaşında, amcasının oğlu Sadık Mavideniz ile evlendirildiğini ifade eden Hanife, ‘Evlendirildim diyorum ama bizim hiç resmi nikâhımız olmadı’ diye konuştu.
Sadık Mavideniz ile 8 yıllık bir birlikteliği olduğunu kaydeden Hanife, bu birliktelikten 5 çocukları bulunduğunu kaydetti. 
Bir yıl önce Sadık Mavideniz ile birlikteliklerinin şiddetli geçimsizlik nedeniyle bittiğini kaydeden Hanife, çocukları ve akraba ilişkilerinden dolayı kocası ile görüşmeye devam ettiğini anlattı. 

Sadık’tan ayrıldı babasının yanına gitti
Sadık Mavideniz’den ayrıldıktan sonra 5 çocuğuyla birlikte kendi ailesi ile yaşamaya başladığını anlatan Hanife, bu arada eşinin kardeşi Ali Mavideniz ile de akrabalık ilişkileri kapsamında görüştüğünü ancak kendisine karşı herhangi yanlış bir harekette bulunmadığını, ya da birbirlerine karşı en küçük bir ilgilerinin olmadığını dile getirdi...

“Hastane dönüşünde tecavüz etti…”
Sözlerine, “Ta ki o güne kadar” diye devam eden Hanife Mavideniz konuşmasının devamında şu iddialarda bulundu: “Sadık, 4 ay önce bir iş kazası geçirdi ve Girne Akçiçek Hastanesi’ne kaldırıldı. Sonuçta onca yıl beraber yaşadık, çocuklarımız var, hastanede onun yanında olmak istedim. Ben de Sadık’ın yanına gidebilmek için kardeşi Ali’ye, “Hastaneye gideceğinde beni de götürür müsün” dedim, tabii dedi. O gün Ali bana hastaneye gideceğini haber verdi. Yanına bindim ve gittik. Sadık’ı gördüm, biraz yanında kaldık, sonra eve dönmek üzere hastaneden ayrıldık. Dönüşte Ali beni bilmediğim bir yere götürdü ve tecavüz etti. Ona bu yaptığını Sadık’a ve tüm aileye anlatacağımı, bunun yanına kalmayacağını söyledim. O da beni ‘eğer bu olayı birine anlatırsan, çocuklarını öldürürüm’ diyerek tehdit etti. Bunun üzerine ben kimseye bir şey diyemedim. Tecavüzden 3 ay sonra hamile olduğumu öğrendim. Aldırmak istedim ancak çok geçti. ”

“Beni Karpaz’daki bir pansiyona kaçırdı…”
Hanife Mavideniz yaşandığını savunduğu bu tecavüz olayının ardından, Ali Mavideniz tarafından sürekli rahatsız edildiğini kaydederek, en son 21 Kasım’da Ali Mavideniz tarafından kaçırıldığını ve 4 gün Dipkarpaz’da bir pansiyonda alıkonulduğunu ileri sürdü…
Hanife Mavideniz, şöyle dedi: 
“21 Kasım günü Mağusa Belediyesi’ne gittim. Belediye işsiz olduğum ve maddi olarak çok kötü durumda olduğum için çocuklarım amaçlı maddi yardımda bulunuyordu. Bana 2 bin TL’lik çek verdiler. Çekimi aldım ve çıktım. Bu arada Ali, önümü kesti ve beni kaçırdı. Belediyeden aldığım çeke de sırf elinden kaçmamam için el koydu. Beni Dipkarpaz’da bir pansiyona götürdü. Dört gün boyunca beni orada tuttu. 4 gün boyunca bana sürekli olarak benimle beraber olmak istediğini, bensiz yapamayacağını söyledi. 

“Dördüncü gün elinden kurtuldum…”
Dördüncü günün sonunda kendi imkânlarımla elinden kurtuldum. Yollara düştüm. Cebimde tek kuruşum dahi yoktu. Bir otobüs şoförüne yaşadığım durumu anlattım, yalvardım, beni evime götür, benim çocuklarım var dedim. Sağ olsun benden tek kuruş almadan beni evime götürdü. Eve gittiğimde perişan haldeydim. Bu arada bir de baktım ki Ali’nin eşi Filiz, gazetelere konuşmuş, benimle ilgili birçok iddiada bulunmuş. Hayatım başıma yıkıldı.”

Ali ile Filiz’i suçladı…
Hanife Mavideniz, Ali Mavideniz ile eşi Filiz Mavideniz’in kendini oyuna getirdiğini iddia ederek, ‘onların tek amaçları bu şekilde davranarak, benim Sosyal Hizmetler’den aldığım yardım parasının kesilmesi ve hayatımı mahvetmeleriydi’ dedi. Filiz Mavideniz’in ‘eşim bana mektup gönderdi’ iddialarının da gerçeği yansıtmadığını ifade eden Hanife Mavideniz, kendi isteği ile Ali Mavideniz’le kaçmadığını savundu. 

Sosyal Hizmetler yardımı kesti…
Ortaya atılan iddialar yüzünden hayatının mahvolduğunu söyleyen Hanife, olayın duyulmasının ardından Sosyal Hizmetlerden aldığı yardımın kesildiğini söyledi.
Hanife Mavideniz, ‘kaçırıldıktan sonra annemlerin evine döndüm, orada kalıyordum. 2 gün sonunda oluşan mahalle baskısı nedeniyle abimin yanına Güzelyurt’a gitmek zorunda kaldım. Bu arada çıkan bu haberlerden dolayı Sosyal Hizmetler Dairesi bana yardımını kesti. Aynı zamanda ben gırtlak kanseriyim. Tedavi olamıyorum. 5 çocuğumla ve hastalığımla yapa yalnız, çaresiz ortada kaldım. Ben Sosyal Hizmetlerin bana yeniden yardım etmesini istiyorum. Ali Mavideniz ile kendi isteğimle kaçmadım, kaçırıldım. Mağdurum. Ne olur birileri bana yardım etsin” dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2016, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474