banner564

İdlip’ten geldiler

Yenierenköy açıklarında Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince yakalanan Suriyeli mültecilerden 22 tanesi 7 gün hapse mahkum edildi

İdlip’ten geldiler
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
İskele bölgesinde, Yenierenköy açıklarında, önceki gün öğle saatlerinde Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince fark edilerek yakalanan 24 mülteciden 22 tanesi yargılanarak hapse mahkum edildi.
Mahkeme, 18 yaşından küçük olduğu bildirilen 2 mültecinin yargılamasını ileri bir tarihe aldı.
Mahkemeye olguları aktaran Savcı Ahmet Özlemler, sanıkların, 23 Ekim 2017 tarihinde, saat 11.30 sıralarında, Yenierenköy bölgesinde, 4 buçuk deniz mili sınırı içerisinde tespit edilerek yakalandıklarını söyledi. Sanıkların kaptanı belirlenemeyen 8 buçuk metre uzunluğunda bir teknenin içerisinde tespit edildiğini de aktaran Özlemler, sanıklardan 2 tanesinin gönüllü ifade verdiğini söyledi.

Kaptan denizin ortasında bırakıp kaçtı
Özlemler, aanıkların verdiği gönüllü ifadelerinde 23 Ekim 2017 tarihinde saat 02.00 sıralarında, ismi belirlenemeyen birkaptan tarafından, Mersin Limanı’ndan yola çıkarıldığını ve kaptanın, denizin ortasında başka bir gemiye geçerek kendilerini yalnız bıraktığını söylediklerini aktardı.
Özlemler, konu teknenin KKTC’de herhangi bir kaydının da olmadığını ifade etti.

İdlib’ten geldiler
Savunma avukatı Fezile Osum, sanıkların, Suriye’de savaşın en şiddetli olduğu ve en ağır kayıpların verildiği İdlib’ten kaçarak, Güney Kıbrıs’a sığınma amacı ile ülkemiz karasularına geldiklerini belirterek, mahkemeden mülayim davranmasını talep etti.
Huzurundaki olguları ve savunma avukatının beyanlarını değerlendiren Yargıç Umut İnan, hafifletici nedenleri de göz önünde bulundurduktan sonra, sanıkları 7’şer gün hapis cezasına mahkum ettiğini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2018, 11:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474