banner564

İhbar ele verdi

Kuzey Kıbrıs’a uyuşturucu sokmaya çalışan Rum zanlı sınır kapısında yakalandı

İhbar ele verdi
banner598

 Suna ERDEN

Ülkeye uyuşturucu sokulacağına dair ihbar alan narkotik polisi, Lefkoşa’da Kermiya Sınır Kapısı’nda pusuya yattı. Polis, araç ile ülkeye giriş yapan Theodotos Theodotou’yu durdurdu. Aracında arama yapılacağını anlayan zanlı 2 gram hintkeneviri ve 12 gram kokain türü uyuşturucu maddeyi yere atsa da yakalanmaktan kurtulamadı. Gözaltına alınan zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
Soruşturmayı yapan polis, zanlı Theodotos Theodotou’nun ülkeye uyuşturucu madde sokacağına dair bilgi aldıklarını ve zanlının takibe alındığını söyledi. Zanlının 5 Kasım 2018 tarihinde, saat 20.00 sıralarında,  Kermiya Kara Giriş Kapısı’ndan ülkeye giriş yapmak istediği esnada aracının polis tarafından kontrol edileceğini anlaması üzerine, 3 ayrı poşet şeklindeki 2 gram hintkeneviri ve 12 gram kokain türü uyuşturucu maddeyi yere attığını belirten polis, zanlının suçüstü tutuklandığını açıkladı. Zanlının sorgusunda gönüllü ifade verdiğini, ülkeye kumar oynamak için geldiğini ve söz konusu maddeleri kendi kullanımı için getirdiği beyanında bulunduğunu söyledi. 
Polis, mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın yeni olduğunu belirterek, zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Yargıç Cenkay İnan, zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473