banner564

İhbar yakalattı

Güney’den dönerken, 28 yaşındaki kadının aracında 42 paket uyuşturucu bulundu

İhbar yakalattı
banner598

 

   Güney Kıbrıs’a yaptığı ziyaretten sonra, kuzeye dönerken sınır kapısında durdurulan 28 yaşındaki G.Y. adlı kadın ‘uyuşturucu’ suçlamasıyla tutuklandı.

   Bir ihbarı değerlendiren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri, zanlı G.Y.’yi, kuzeye geçerken sınır kapısında durdurdu ve aracında yoklama yaptı. Bagajda yedek lastik içine gizlenmiş 42 paket (toplamda 125 gram) centetik cannabionid türü uyuşturucu madde ele geçirildi.

 

Mahkemeye çıkarıldı

   Uyuşturucu madde ithalinden gözaltına alınan zanlı dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada 31 Ocak tarihinde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’ne zanlı G.Y.’nin Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye uyuşturucu madde getireceğine dair ihbar geldiği belirtildi.

    Polis, narkotik ekiplerinin Metehan Sınır Kapısı’ndan LE 017 aracı ile KKTC’ye geçmeye çalışan zanlının aracında arama yapıldığını açıkladı. Polis, yapılan aramada araçta bir adet extacy hap bulunduğunu, bagajda yapılan aramada ise yedek lastik içerisine gizlenmiş 41 paket centetik cannaionid türü uyuşturucu madde bulduklarını açıkladı.

   Polis, mesele ile ilgili aranan şahıslar olduğunu ifade ederek zanlının üç gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

 

Yurt dışına gidecekti

   Zanlının avukatı Ali Tunçtaşlı da mahkemede söz aldı. Tunçtaşlı, zanlının akşam saatlerinde yurt dışına gitmeye hazırlandığını ve psikolojik tedavi gördüğünü belirtti. Lefkoşa Kaza Mahkemesi, zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2014, 03:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473