banner564

İki önemli isim görevde

British University of Nicosia’nın Rektörü Hasan Ali Bıçak, Rektör Yardımcısı Mehmet Altınay oldu

İki önemli isim görevde
banner598
British University of Nicosia (BUN) 2015-2016 Akademik Yılı için hazırlıklarını tamamladı, yeni Rektörünü de atadı.  Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak BUN Rektörü olurken, Prof. Dr. Mehmet Altınay da Rektör Yardımcılığı’na getirildi. Eğitim kalitesinin üst düzeylere taşınmasını hedefleyen BUN, öğrencilere yaşayarak öğrenme deneyimleri sunarken tecrübeli akademik kadrosuyla da yüksek öğretim sektöründe güvenilir adımlarla ilerliyor.  BUN Rektörlüğü’ne getirilen YÖDAK eski Başkanı Prof.Dr. Bıçak, BUN eğitim kadrosunda yer almaktan dolayı onur duyduğunu belirtti. Üniversitenin Mütevelli Heyetinde DAÜ eski Rektörü ve Bilkent Üniversitesi Kurucularından Prof. Dr. Özay Oral, Milli Eğitim, Ekonomi Bakanlığı yapmış Salih Coşar, Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu gibi çok değerli ve seçkin isimlerin olmasının önemine dikkat çeken Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak, “British University of Nicosia kurulduğu andan itibaren kurumsallaşmaya verdikleri önem ve öğrenci odaklı eğitim politikalarından dolayı güven vermektedir” dedi.

Kaliteli eğitim…
BUN Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak, “Üniversitenin kaliteli eğitim vermek konusunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmadığını, öğrenci odaklı bir eğitim politika izlediğini ve çok ciddi bir akademik kadronun tek çatı altında buluşmasının aslında Mütevelli heyeti Başkanı ve Üniversite kurucularının nasıl bir vizyona sahip olduklarının da somut göstergesi olmuştur” dedi.
Prof.Dr. Bıçak BUN mezunlarının İngilizceyi çok iyi derecede konuşan, yazan, okuyan mezunlar olmasına, eğitim kalitesinin çok üst düzeylere taşınmasına son derece dikkat edeceklerini, daha önceki deneyimlerini BUN çatısı altında öğrencilerinin ve üniversitenin gelişimi için kullanacağını kaydetti.
Üniversitenin programlarının YÖDAK onaylı, üniversitenin ise YÖK onaylı olduğunun altına çizen Bıçak; “BUN’un programlarının hepsi YÖDAK onaylı ve üniversitemiz YÖK onaylıdır. Bugün YÖDAK’tan onay almış programlarımızdan alınan diploma Kıbrıs’taki diğer üniversitelerden alınan diplomadan geri değildir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2015, 08:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473