banner564

İkinci bomba

Maliye’nin maaşları ödeyebilmek için Ercan’daki işletmeden 15 milyon avans alması HP kanadını rahatsız etti

İkinci bomba
banner598

 Suna ERDEN

Türkiye ile ekonomik protokolün imzalanmamasından kaynaklanan mali sıkıntılar devam ederken, hükümetin geçtiğimiz hafta maaşları ödeyebilmek için Ercan’daki şirketten 15 milyon avans alması koalisyon ortaklarından Halkın Partisi’ni oldukça rahatsız etti.
   Bu konuda suskunluğunu bozan HP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay, bu konunun Bakanlar Kurulu’nda ele alınmadığını söyledi. Hükümetin ‘denetlemekle yükümlü olduğu’ bir kuruluştan, ileriye yönelik alacaklar karşılığında avans almasını devletin itibarı açısından sorunlu gördüğünü belirten Özersay “Bu konu istismara açıktır” dedi.
   Türkiye ile ekonomik protokolün henüz imza aşamasına gelmediğini belirterek, konuya açıklık getiren Özersay’ın, ikinci adımda maliyenin borçlanma konusundaki rahatsızlığını dile getirmesi büyük ilgi uyandırdı.

“Onayımız alınmadı”

   Halkın Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay, maaşların ödenebilmesi için Ercan’daki şirketten avans alınmasını “Keşke böyle bir şey yapılmasaydı” diyerek eleştirirken, önceden bilgilerinin olmadığını ve onaylarının alınmadığını ifade etti. 
  Özersay konuyla ilgili olarak şöyle dedi:
  “Ülkedeki ekonomik koşullar herkesin malumudur. Maliye’nin avans almak yönünde bir adım atması kaçınılmazdı ve zaten bizler daha önce Merkez Bankasından avans alınmasını Bakanlar Kurulu’nda konuştuk ve onay verdik. Ancak özel sektörden bu türden bir avans konusu gündemimize gelmed.
   Bir şirketin ciro paylaşımı bağlamında devlete vereceği para zaten devletin parasıdır. Buraya kadar bir sorun yok. Öte yandan bazı açılardan kendisini denetlemekten de sorumlu olduğumuz bir şirketten, Maliye ile borç-alacak bağlamında kamuoyuna da mal olmuş olan bir uyuşmazlığı bulunan bir şirketten avans almamız ne kadar doğrudur emin değilim. Nihayetinde bu konu istismara açıktır ve tam da bu nedenle meselenin ‘bir şirketten avans alıp memuru ödediler’ şeklinde aktarılması devletin itibarı açısından da sorunlu bir durum ortaya çıkarmıştır.”  

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

TİTANİK BATTI !

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474