banner564

‘Babam dahi veremez’

YDP Genel Başkanı Arıklı’nın, ‘Talimatla yasa yaptınız’  iddiasına HP Milletvekili Jale Refik Rogers’in cevabı gecikmedi

‘Babam dahi veremez’
banner598

 Meclis Genel Kurulu dün Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı ile HP Milletvekili Jale Refik Rogers arasındaki ilginç tartışmaya tanık oldu.

Esnaf ve Zanaatkârlar Odası Yasa Tasarısı'nı eleştiren Arıklı, "Bu yasa hiçbir esnafın sorununu çözmez. Komite talimatlara göre çalışıyor" dedi. HP Milletvekili Jale Refik Rogers’in, bu sözlere cevabı gecikmedi. Rogers, “Kimseden talimat almam, bunu böyle bil. Babam kapıdan içeriye girse, talimat alarak iş yapmam” dedi.

Talimat iddiası
Arıklı ile Rogers arasında tartışma şöyle başladı; 
Meclis’te Esnaf ve Zanaatkârlar Odası Yasa Tasarısı'nın görüşülürken söz alan Arıklı,  bu yasa ile Esnaf Birliği'nin kapatılmak istendiğini söyledi. Hükümeti anlamakta zorlandığını dile getiren Arıklı, Meclis Komitesinde çok önemli yasalar olduğunu fakat bu yasanın cımbız ile çekilerek Meclis gündemine getirildiğini savundu.
Cumhurbaşkanlığı’nca geri gönderilen birçok yasa bulunduğuna dikkat çeken Arıklı, bu yasa tasarısı ile esnaf ve zanaatkârların hangi problemlerinin çözüleceğini sordu. Esnaf ve zanaatkârların kredi problemleri de olduğunu söyleyen Arıklı, yasa tasarısı ile var olan sorunların çözülmeyeceğini ileri sürdü.  Arıklı, “Bu yasa Hürrem Tulga yasasıdır” ifadelerini kullandı. Bu yasa ile aidatların büyük bölümünün odaya verileceğini, diğer birliklerin de çok daha az aidat alacak olunmasının yaratacağı sıkıntıların görülmesini isteyen Arıklı, yasanın geri çekilmesini talep etti.

Rogers: Kimseden talimat almıyoruz
HP Milletvekili Jale Refik Rogers, konuşmasında kimseden talimat almadan yasa çalışmaları yaptıklarını söyledi.
Komitenin 7 aydır komitede olduğuna dikkat çeken Rogers, yasanın uzun tartışmalar sonucunda bu hale getirildiğini kaydetti. Yasa ilgili bilgi kirliliği yapıldığını söyleyen Rogers, "Belli bir birliğin kapatılması için yasa yapmadık. Kimseden talimat almam, bunu böyle bil. Babam kapıdan içeriye girse, talimat alarak iş yapmam. Emeğimi de acımam. Odayı daha kurumsal yapmak adına bir yasal adım atıldı. Oda ile ilgili de bu ilk yasa değil" dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474