banner564

İkinci şok

3 milyonun çalındığı Koop Bank soygunundan 3 hafta sonra bu kez Ziraat Bankası’na ait bir milyon TL’yi silah zoruyla çalma teşebbüsünde bulunan 3 kişiden ikisi dün gece gözaltına alındı

İkinci şok
banner598
Kooperatif Merkez Bankası’na ait 3 milyon liranın silahlı saldırı sonucunda çalınması olayının şoku devam ederken, dün bu kez Ziraat Bankası’na ait 1 milyon TL ve 10 bin Sterlin’i çalma girişiminde bulunuldu. Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre; saat 09.20 sıralarında Merkez Bankası’na giden Ziraat Bankası çalışanlarından 3 kişi, bir milyon 20 bin TL ile 10 bin Sterlin’i ayrı ayrı siyah poşetlere yerleştirdi. Paraları taşıyan grup başkanı Cemile Yılmaz, bankaya ait çelik zırhlı araca binmeye çalışırken, ellerinde silah ve biber gazı bulunan 3 kişinin saldırısına uğradı. 
Yüzüne biber gazı sıkılan Cemile Yılmaz’ı paralarla birlikte aracın içine iten banka görevlisi Hasan Dağkuş, silahlı soyguncularla bir süre boğuştu. Soygun girişiminde bulunan 3 kişi, otomatik olarak kilitlenen aracın kapısını açamayınca paraları alamadan Clio marka bir araca binerek olay yerinden uzaklaştı. 
Polis daha sonra ada çapında geniş çaplı bir arama başlattı ve akşam saatlerinde olayla ilgisi olduğuna inanılan 2 kişiyi gözaltına aldı. Girne’de yakalanan ve Lefkoşa’ya getirilerek sorgulanan zanlıların bugün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılması bekleniyor. 

Başkentin göbeğinde soygun girişimi
Başkent Lefkoşa’nın göbeğinde, trafik akışının en yoğun olduğu bir bölgede soygun filmlerindeki sahneleri aratmayan olay, görgü tanıklarının ifadesine göre, Ziraat Bankasında güvenlik görevlisi olan Hasan Dağkuş, bir diğer görevli ve Ziraat Bankası Para Grup Merkez Birim Başkanı Cemile Yılmaz  dün sabah 09.20 sıralarında KKTC Merkez Bankasından 1 milyon  20 bin Türk Lirası ile 10 bin sterlinin bulunduğu iki siyah poşet içindeki paraları alıp Ziraat Bankasına götürmek üzere Merkez Bankasından çıktı. 

Hasan Dağkuş canını hiçe saydı...
Ziraat Bankasına ait  MP 418 plakalı Ford Transit marka çelik zırhlı ve kurşun geçirmez araca giderken, park yerinde bulunan bir araçtan inerek kendilerine doğru elinde silah ve biber gazı spreyi ile  koşarak gelen soyguncularla  karşı karşıya kaldılar. Banka Görevlisi Hasan Dağkuş elindeki para yüklü siyah poşetleri araç içerisinde bulunan Cemile Yılmaz’a atarak soygun girşiminde bulunan kimliği belirsiz şahısla boğuşmaya başladı. Bu sırada Cemile Yılmaz para yüklü poşetleri aracın arka kısmına fırlattı. Cemile Yılmaz’ın, arabanın kapılarını kapattıktan sonra otomatik olarak kilitlenmesini bilmesi ve paraları arka koltuğa atması, soygun girişiminin sonuçsuz kalmasında büyük rol oynadı. 

Dağkuş’un gözlükleri kurtardı....
Banka Görevlisi Hasan Dağkuş ve  Cemile Yılmaz uğradıkları biber gazı saldırısından dolayı ilk olarak Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Hastanesine götürülerek kontrol edildi. Ardından Hasan Dağkuş yeniden olay yerine getirilerek polise olayın nasıl olduğunu anlattı. Hasan Dağkuş gözünde gözlükleri olduğu için biber gazından çok fazla etkilenmediğini ifade ederek soyguncuların kendisine doğru geldiğinde “bu bir soygundur” dediklerini belirtti. 

3 kişiydiler...
Hasan Dağkuş , soygun girşiminde bulunanların üç kişi olduğunu olayın birkaç dakika içinde geliştiğini kendilerine doğru silahlısarışın 30’lu yaşlarda beyaz tenli bir erkeğin gelerek saldırıda bulunduğunu belirtti. 

Koyu mavi Clio...
Dağkuş yaşadıkları olayı, “Merkez Bankası’nın ön kapısından çıktık araca doğru geliyorduk. Park yerinden bize doğru koşan kişileri farkettim. Paraları hemen Cemile hanıma attım kapıyı kapattım. İtişmeye başladık arka kapıyı açmaya çalıştılar ama açamadılar Cemile hanım ve bana sprey sıktılar arka kapının açılmayacağını anlamış olsalar gerek sonra koşarak koyu mavi Clio plakasız bir araca binerek kaçtılar. Saldırganları net gördüm” ifadeleriyle anlattı.  
“Soyulan ve soyunanlar ülkesi olduk...”  
Lefkoşa’daki soygun girişimi olayında sonra bölgeden geçen vatandaşlar, yaşanılanlara isyan etti. Diyalog muhabirine konuşan bir vatandaş, “Son günlerde, soyulan ve soyunan olayları duymaktan bıktık artık. Memleket Teksas’a döndü. Eline silah alan soyguna teşebbüs ediyor. Hırsızlık, uyuşturucu ve tecavüz olayları artık günlük olmaya başladı. Huzurumuz kalmadı. Yanımıza yaklaşan herkese şüpheyle bakıyoruz” diyerek tepkisini seslendirdi.

2 kişi yakalandı 
Polis, soygun girişiminden sonra olay yerinden kaçan faillerin yakalanması için dün ülke genelinde geniş çaplı bir araştırma başlattı. Görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda eşkalleri belirlenen 3 soyguncuyu bulmak için polis, aramalar yaptı. Anayollarda ve şehir merkezindeki araçları kontrol eden polis, dün akşam saatlerinde Girne Limanı’nda olayda kullanıldığı tespit edilen aracı ve iki şüpheliyi yakaladı. Girne’den Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne getirilen ve burada sorguya alınan zanlıların bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılması bekleniyor. Olaya karışan bir kişinin ise gazetemiz baskıya verildiği saatlerde aranmasına devam ediliyordu.

Merkez Bankası açıklama yaptı
KKTC Merkez Bankası dünkü gasp girişiminin Merkez Bankası Yerleşkesi dışarısında yer aldığını ve bankanın yerleşkesi dışında güvenlikten sorumlu olmadığını belirtti.
KKTC’de faaliyet gösteren bankaların, günlük likidite ihtiyaçları çerçevesinde Merkez Bankası nezdindeki işlemlerini mutemetleri aracılığıyla gerçekleştirmekte oldukları kaydedilen açıklamada, “Bu işlemlerin bankamız yerleşkesi dışındaki güvenlik sorumluluğu ilgili bankalara aittir” denildi.
Bugün yer alan gasp girişiminin tamamen Merkez Bankası yerleşkesi dışında, civardaki bir park yerinde yaşandığını ancak buna rağmen Merkez Bankası personelinin de yardımıyla, faillerin amaçlarına ulaşamadan, kaçtığı kaydedilen açıklamada, olayda mağdur olan Ziraat Bankası personeline ve olaya müdahalede bulunan Merkez Bankası personeline geçmiş olsun dileğinde bulunuldu.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2014, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473