banner564

İkisi de 3 gün tutuklu 

Mesarya bölgesi ve Lefkoşa’da akü hırsızlığı yaptıkları iddia edilen Aziz Topaloğulları ile Mehmet Çamur Basmaz mahkemeye çıkarıldı

İkisi de 3 gün tutuklu 
banner598

Hüseyin ÇİÇEK
Mesarya bölgesinde 2 ayrı kişiden 4 adet araç aküsü çaldıkları ve bunlardan 2 tanesini 600 TL karşılığında satarak sahtekarlıkla para temin ettikleri ileri sürülen Aziz Topaloğulları ile Mehmet Çamur Basmaz, Lefkoşa bölgesinde de aynı suçları işleyince polisi tarafından yakalandı. Zanlılar, Lefkoşa polisinin soruşturmasının tamamlanmasına müteakip Dörtyol polisine teslim edildi.
Mahkemeye meseleyi aktaran Dörtyol Polis Karakolu’nda görevli polis memuru İsmet Pekri, zanlıların 20 Kasım 2018 tarihinde Kezban Habeşoğlu’nun aracından 2 adet, 2 Aralık 2018 tarihinde ise Mustafa Arkan’ın aracında 2 adet aküyü sirkat ettiklerini ve 26 Kasım 2018 tarihinde bölgede bulunan bir işletmeye 2 adet akü satarak 600 TL parayı sahtekarlıkla temin ettiklerini açıkladı.

Lefkoşa’da tutuklandılar
Zanlıların Lefkoşa’da benzer meselelerden dolayı tutuklandıklarını belirten Pekri, dün itibarı ile Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde soruşturmaları tamamlanan zanlıların kendilerine teslim edildiğini bildirdi. Pekri, soruşturma maksatlı mahkemeden süre talep etti. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Umut İnan, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların, 3 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473