banner564

İkisi de can verdi

Gezmek için Güzelyurt’a giden 79 yaşındaki Kıbrıslı Rum Kostas’ın aracı TIR’la, işten çıkıp evine gitmekte olan 45 yaşındaki Celal Aydın’ın aracı ise kamyonla çarpıştı

İkisi de can verdi
banner598

Onur ULAĞ
Trafik kazalarının gün geçtikçe arttığı ülkemizde dün iki acı haber üst üste geldi.
Kalkanlı-Çamlıbel ile Lefke - Güzelyurt anayollarında 2 saat arayla meydana gelen trafik kazalarında 79 yaşındaki Kıbrıslı Rum Kostas Stylianou ile 45 yaşındaki Celal Aydın hayatını kaybetti.
Stylianou’nun aracı TIR’la, Aydın’ın aracı ise yoldan çıkıp, çelik bariyerlere çarptıktan sonra savrularak kamyonla çarpıştı.
İki feci kaza sonucu yaşamlarını yitiren Stylianou’nun güneyden gezme amaçlı kuzeye geldiği, Celal Aydın’ın ise Güzelyurt’ta yaşadığı ancak aslen Türkiye’nin Bitlis ilinden gelip ülkeye yerleştiği öğrenildi.
İnşaat işleri ile uğraşan Aydın’ın işten eve döndüğü belirtildi.

Dikkatsizliği canına mal oldu
İlk kaza dün saat 15.00 sıralarında, Lefke - Güzelyurt anayolu üzerinde meydana geldi. 
Yönetimindeki LBL 696 plakalı salon araç ile Lefke - Güzelyurt anayolu üzerinde seyreden Kostas Stylianou, Güneşköy kavşağı yakınlarında dikkatsizce yolun sağına geçti ve o esnada karşı istikametten gelmekte olan Ahmet Çaylı (E-38) yönetimindeki GT 669 plakalı TIR’la çarpıştı.
Aracı TIR’ın altında kalan Kostas Stylıanou, ağır yaralanarak olay yerinde yaşamını yitirdi. Feci kazada yaşamını yitiren Stylianou’nun güneyden gezme amaçlı kuzeye geldiği öğrenildi.

İki saat sonra ikinci ölüm
Kalkanlı-Çamlıbel anayolunda saat 17.00 sıralarında meydana gelen ikinci kazada ise Celal Aydın hayatını kaybetti. 
Yönetimindeki CC 278 plakalı araçla Kalkanlı-Çamlıbel anayolunda seyreden Celal Aydın, direksiyon hâkimiyetin kaybedip, sola meyilli virajda yoldan çıkıp, çelik bariyerlere çarptıktan sonra savruldu.
Savrulan araç yolun sağ tarafına geçip, karşı yönden gelen Mehmet Nalbant (E-30) yönetimindeki JY 536 plakalı kamyonla kafa kafaya çarpıştı.
Çarpışma sonucu Aydın’ın aracın kamyonun altında kalırken, 
Kaza sonucu ağır yaralanan CC 278 plakalı araç sürücüsü Celal Aydın, kaldırıldığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.
Celal Aydın’ın Güzelyurt’ta yaşadığı ancak aslen Türkiye’nin Bitlis ilinden gelip ülkeye yerleştiği ve evli ve dört çocuğu olduğu öğrenildi. 
İnşaatta demir işleri ile uğraşan Aydın’ın işten eve döndüğü belirtildi.

Sürücüler gözaltında
Ölümle sonuçlanan kazalarla ilgili soruşturma başlatılırken, TIR’ın sürücüsü Ahmet Çaylı ile kamyon şoförü Mehmet Nalbant gözaltına alındı.
Haklarında soruşturma başlatılan iki sürücünün bugün Girne ve Güzelyurt’ta mahkemeye çıkarılması bekleniyor.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474