banner564

İkisi de gözyaşı döktü

24 yaşındaki kadına tecavüz etmekle suçlanan Ürdünlü Moawia ile suç ortağı Hayajneh cezaevine gönderilince yıkıldı

İkisi de gözyaşı döktü
banner598

 Suna ERDEN

Girne’de 30 Nisan 2019 tarihinde yaşandığı iddia edilen tecavüz olayı ile ilgili tutuklu bulunan Ürdün uyruklu Moawia Al Awavdah ile suçla bağlantısı olduğu öne sürülen Anas Hayajneh hakkındaki soruşturma tamamlandı.
İki zanlı dün teminat talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme iki zanlıyı tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderirken, tecavüz suçunu işlediği öne sürülen Moawia Al Awavdah ile suç ortağı olduğu iddia edilen Anas Hayajneh gözyaşlarına boğuldu.
Soruşturmayı yürüten polis, 30 Nisan saat 03.00’da meydana gelen olayda zanlı Anas Hayajneh’in S.K isimli 24 yaşındaki kızın arkadaşlarını evden çıkarıp, kapıyı kapattığını, zanlı Moawia Al Awavdah’in genç kadının ağzını kapatıp zorla yatak odasına götürdüğünü ve daha sonra zanlı Annas’ın yardımı ile tecavüz ettiğini belirtti.
Polis, S.K.’nin çığlık atması üzerine eve zorla giren arkadaşlarının Moawia Al Awavdah’ı genç kadının üzerinden aldığını kaydetti. 
Olayın ardından S.K.’nin şikâyetçi olduğunu kaydeden polis, doktor kontrolünden geçirildiğini, vücudunda darp, kollarında bası izi ve genital bölgesinde zorlama olduğuna dair rapor alındığını söyledi. 
Polis, olayın ardından aranan zanlıların evlerinde tespit edildiğini, bir polis ekibinin eve gittiğini, zanlı Moawia Al Awavdah’ın evde yakalandığını belirtti. Zanlı Anas Hayajneh’in ise mutfak penceresinden kaçtığını, kısa süre sonra da cadde üzerinde yürürken yakalandığını söyleyen polis, zanlıların evinde yapılan aramada çarşaf, yastıkların ve müştekiye ait iç çamaşırın emare olarak alındığını belirtti.
 
Nasıl giriş yaptığı belli değil
Zanlılar ile ilgili yapılan soruşturmada zanlı Moawia Al Awavdah’ın ülkeye girişine dair hiçbir kayda rastlanılmadığını ifade eden polis, ayrıca Girne’de kasti hasar ve darp suçlarına da karıştığını söyledi. Polis, Girne Kaşgar Cort bölgesinde A.A. isimli bir şahsın aracına yumruk attığını, dikiz aynasını kırdığını ve araçtan inen A.A.’yı darp ettiğini de belirtti.
Polis, incelenen kamera görüntülerinden zanlının tespit edildiğini ifade etti.
Zanlı Anas Hayajneh’in de daha önce askeri yasak bölgeyi ihlal suçunu işlediğini kaydeden polis, soruşturmanın tamamlandığını, zanlıların kaçma ihtimali olduğunu belirterek, tutuklu yargılanmalarını talep etti.
Yargıç Meltem Dündar, işlenen suçun ciddiyetine vurgu yapıp, zanlıların tutuklu yargılanmalarına ve 3 ayı aşmayacak süre ile cezaevine gönderilmelerine emir verdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473