banner564

İlişkiler daha da gelişecek

KKTC ile Türkiye sağlık bakanlıkları iki işbirliği protokolü imzaladı

İlişkiler daha da gelişecek
banner598
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) önceki gün günü birlik ziyaret düzenleyen Türkiye Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu temasları esnasında Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ile iki ülke arasında sağlık alanında işbirliğini geliştirmeyi öngören 2 protokol imzaladı.
Sağlık Bakanlığı’nda gerçekleştirilen imza töreninde, “Sağlık Alanında İşbirliğine İlişkin Antlaşma Ek Protokolü’ne ve Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi ile Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi arasında işbirliğini öngören protokole imza atıldı. 
TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça’nın da katıldığı törende bakanlık yetkilileri de hazır bulundu.

Gülle: Eğitim konusundaki eksiklikler giderilecek
Sağlık Bakanı Ahmet Gülle tören sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye ile her alanda nitelikli işbirliği ve bilgi alışverişi içerisinde olduklarını belirterek, doğal olarak sağlık alanında da Türkiye’nin tecrübe ve bilgiden yararlandıklarını söyledi.
Gülle, KKTC’de sağlık alanında yaşanan sorunları çözebilmek için 2008 yılında sağlık protokolü imzaladıklarını ve bu protokole ek düzenlemeler hazırlayarak, günümüz gereksinimlerine cevap verme yoluna gittiklerini anlattı.
Sağlık alanında sürekli eğitimin sağlanması ve güncel sorunların çözümü için Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’yle Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin işbirliğini öngören protokolü de imzaladıklarını belirten Gülle, bu protokolle eğitim konusundaki eksikliklerin daha dinamik şekilde çözümleneceğini söyledi.

Türkiye’ye teşekkür etti
Gülle, Türkiye ile sürekli iletişim halinde olduklarını, destek gördüklerini ve radyoterapi cihazının da Türkiye tarafından hibe edildiğini kaydetti. İşbirliğiyle atılacak adımların daha da ileriye taşınacağını dile getiren Gülle, yeniden yapılanmayla ilgili de kat edilen aşamaları anlattı.
Sağlık Bakanı Gülle, çeşitli alanlarda destek veren Türkiye Cumhuriyeti’ne ve TC Lefkoşa Elçiliği’ne teşekkür etti.
Gülle, konuşmaların ardından soruları cevapladı. Gülle, bir soru üzerine, KKTC’de sosyal sigorta yatırımı bulunan vatandaşların Türkiye hastanelerinden yararlanmasının bugün için mümkün olmadığını söyledi.

Müezzinoğlu: Türkiye 10 yılda dünyaya örnek oldu
Türkiye Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da konuşmasında, Gülle’nin 1 ay önce kendilerini ziyaret ederek, sağlık alanında yapılabilecek iyileştirmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunduklarını belirtti.
Müezzinoğlu, Türkiye’nin son 10 yılda dünyaya örnek olacak bir sağlık sistemi yakaladığını ve bu dinamizmi aktarabileceklerini ifade ettiklerini söyledi.
Sağlığın gelişmiş toplumların en önemli alanlarından biri olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, sağlıkta hizmet kalitesinin her gün yenilenme bekleyen bir alan olduğunu ve Türkiye’nin bu konuda başarıyı yakaladıklarını kaydetti. Müezzinoğlu, hizmet kalitesinde yakaladıkları başarıyı KKTC’ye de aktarmaya hazır olduklarını belirtti.

“İşbrliği artarak sürecek”
KKTC halkının da sağlığa hakkaniyetli ulaşmasını ve yetişmiş uzman hekimlerle teknolojik imkanlardan faydalanmasını sağlamak için ellerindeki tüm imkanları sunmaya çalıştıklarını dile getiren Müezzinoğlu, bugünkü protokollerle katkı sağlama yolunun açıldığını söyledi.
Müezzinoğlu, sağlıkta dönüşüm ve sürdürülebilir sağlık hizmeti konusundaki tecrübelerini de aktarmaya hazır olduklarını belirterek, her alanda olduğu gibi bundan sonra da iki ülke arasındaki işbirliğinin artarak devam etmesi temennisinde bulundu.
TC Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Onkoloji Merkezi’nin de bir an önce faaliyete geçmesini umduklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2014, 08:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473