banner564

İlişkiler en üst düzeyde

Güney’i ziyaret eden Mısır Meclis Başkanı Ali Abdel Rum tezine destek verdi

İlişkiler en üst düzeyde
banner598

  Resmi temaslarda bulunmak amacıyla Güney Kıbrıs’a giden Mısır Parlamento Başkanı Ali Abdel Aal,  ülkesinin Kıbrıs’ın doğal zenginliğini kullanma hakkını ve Kıbrıs sorununa BM kararları temelinde bir çözüm bulunmasını desteklediğini söyledi.

    Abdel Aall ve beraberindeki heyet dünTemsilciler Meclisi Başkanı Demetris Şilluris ile görüştü.
 Görüşmenin ardından açıklamada bulunan Ali Abdel Aal, Şilluris’e olumlu karşılama ve gösterdiği misafirperverlik için teşekkür etti. Şilluris ile yaptığı görüşme sırasında kültürel ve tarih açısından zengin olan iki ülkeyi ilgilendiren ortak konuların ele alındığını söyledi.
    Kıbrıs ve Mısır’ı Akdeniz’i bağlayan iki ülke olduğunu ifade eden Aal, Akdeniz’in barış, sevgi ve işbirliği denizi oluşturulması hedefine işaret etti. 
   Aal, Güney Kıbrıs ve Mısır arasındaki ilişkilerin çok yüksek bir seviyede bulunduğunu ifade ederek, bu çerçevede Şilluris ile iki halkın yararı için ikili ilişkilerin daha da güçlenmesi amacıyla çalışmalarına devam kararı verdiklerini söyledi.
    “Mısır Parlamentosu olarak Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesindeki doğal kaynaklarını kullanma hakkını destekliyoruz” şeklinde konuşan Ali Abdel Aal, Mısır’ın ayrıca, Kıbrıs’ın ülkenin yeniden birleşmesi için harcadığı çabaları desteklediğini ve iç işlerine müdahaleleri kınadığını vurguladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473