banner564

İlk gün eylemle geçti

Vadili’de yaşayan öğrenciler İnönü’deki ilkokula nakledilmelerini protesto etti

İlk gün eylemle geçti
banner598

Milli Eğitim Bakanlığı, Vadili’deki ilkokul öğrencilerinin bu yıl İnönü İlkokulu’nda ders başı yapması yönünde karar aldı.
Bu karara karşı çıkan 16 öğrencinin velisi, eğitim yılının ilk gününde çocuklarını İnönü İlkokulu’na göndermedi. Bunun yerine çocuklar okul üniformaları ve çantaları ile velilerinin eşliğinde eylem yapmak için Vadili İlkokulu’na gitti.
Vadili İlkokulu’nun ve anaokulunun, İnönü İlkokulu’na taşınmak istemesine tepkili olan veliler sıkıntılarını Diyalog muhabiri ile paylaştı.
Kararın okulların açılmasına bir gün kala kendilerine bildirildiğini ifade eden veliler, şunları söyledi:
“Bu karar okulların açılmasına bir gün kala toplantı yapılarak bize haber verildi. Nedenini sorduk; “İnönü İlkokulunda park var, ağaçlar var” denildi.
Bir gün sonra da okul açtılar ve bizden çocuklarımızı otobüse koyup İnönü Köyüne göndermemizi istediler. Üstelik o yolda üç dört ölümlü kaza oldu, ayrıca yol güvenliği yok denecek kadar az. Sırf İnönü’de öğrenci az ve okulu kapatmasınlar diye çocukları ikiye böldüler. Bu kabul edilemez. Biz çocuklarımızı İnönü’ye göndermeyeceğiz. Gerekirse özel okula göndeririz, gerekirse hiç okula göndermeyiz.”
Veliler, sorun çözülene kadar eylem yapmaya devam edeceklerini de bildirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474