banner564

İlk sınav bugün

Türkiye’de ve KKTC’de binlerce öğrencinin kaderini belirleyecek LYS maratonu başlıyor

İlk sınav bugün
banner598
KKTC ÖSYM Koordinatörlüğü, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS), öncesi tüm görevlilere eğitim semineri düzenledi. Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS), Türkiye ile birlikte KKTC’de de yarın ve Pazar ile 17-18 Haziran tarihlerinde 5 ayrı oturum halinde yapılacak.
   Sınav, Sosyal Bilimler, Matematik, Yabancı Dil, Edebiyat Coğrafya ve Fen Bilimleri dallarında yapılacak. 
   T.C. Ölçme Seçme Ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı Lefkoşa Sınav Koordinatörlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, KKTC ÖSYM Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Ufuk Çelik ve Eğitim Koordinatörü uzman Harun Özcan, sınav görevlilerine verilen eğitimin seminerinde, sınava ilişkin güvenlik ve uygulamalar konusunda yeni bilgiler aktardı.
   Çelik; bu yıl ilk kez açık uçlu soruların da yer alacağı LYS’de yine 09.45 kuralının uygulanacağını söyledi. 
   Adayların sınav binasına en geç 09.45’te girmeleri gerektiğini belirten Çelik, ayrıca adayların sınav kurallarının yazılı olduğu sınav giriş belgelerini okumaları ve güvenlik görevlilerinin uyarılarını dikkate almalarını istedi.
   Çelik, adayların geleceklerini belirleyen bu sınavların kurallarına özen göstermelerini, sınavlara girebilmek için TC. Nüfus Cüzdanı, Kimlik Kartı, KKTC Kimlik Kartı ile süresi geçerli olan T.C. ve KKTC Pasaportu’ndan birini yanlarında bulundurmaları gerektiğini hatırlatırken, sınava girecek olan öğrencilere başarılar diledi.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2017, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474