banner564

“Niyet varsa çözüm olur”

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Cenevre zirvesi hakkında bilgilendirdiği siyasi partiler aynı noktada birleşti

“Niyet varsa  çözüm olur”
banner598
Rahme ÇİFTÇİOĞLU
   Cumhurbaşkanlığında, Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda geçtiğimiz hafta yapılan New-York zirvesi ile haziran ayının ikinci yarısında toplanacak Cenevre zirvesi değerlendirildi. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın çağrısıyla yapılan toplantıda siyasi partiler ile hükümet temsilcileri, New-York zirvesinde varılan mutabakat uyarınca 5’li Kıbrıs konferansına Cenevre’de devam etme kararından memnuniyet belirtti. Siyasi liderler, “niyet varsa sonuca ulaşılır” mesajını verdiler.
   Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından, davet alınması halinde siyasi partilerin de Cenevre’de olacağı kaydedildi.

Özgürgün: Niyet varsa Cenevre’de sonuca ulaşılır
UBP Genel Başkanı Başbakan Hüseyin Özgürgün, “Niyet varsa Cenevre’de sonuca ulaşılır. Cenevre netice alınmadan dağılırsa, yeniden toplamak, yeniden bir anlaşma, yeniden uzun süren görüşmeler pek mümkün değil” değerlendirmesinde bulundu.
    “Cenevre ön koşulsuz, tüm konuların paralel şekilde konuşulacağı, sonuca ulaşılmasını ümit ettiğimiz toplantı olacak” diyen Başbakan, “Kıbrıs Türk tarafı kalıcı anlaşmaya, yaşayabilir çözüme ulaşma konusunda her zaman iyi niyetini ortaya koydu, bütün adımları attı” dedi.
   Zaman zaman Cumhurbaşkanı Akıncı’ya ‘çok fazla iyi niyetli olduk’ gibi eleştiriler yönelttiklerini de söyleyen Özgürgün, Rum tarafında bu anlayışı görmediklerini, Cenevre konferansının da bu yüzden dağıldığını belirtti.

Erhürman: Kritik bir dönemeç
   Ana Muhalefet CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da, kritik bir dönemeçte olunduğunu ifade ederek, “Sayın Cumhurbaşkanı’nın ‘Mümkünse Cenevre bu işin sonu olmalı’ görüşüne katılıyoruz. Bunu sonuna kadar da zorlamalıyız” şeklinde konuştu.

Özcafer: BM’nin hassas olmasını bekliyoruz 
   Koalisyon ortağı DP’nin Genel Sekreteri Afet Özcafer de, önemli olanın Cenevre’de ön koşulsuz olarak 6 başlığın birlikte görüşülmesi olduğunu söyleyerek, “Ortaya sürekli ön koşul konması iyi niyetten uzak” dedi.
   Rum lider Nikos Anastasiadis’in gündeme ön koşulla gelmesini eleştiren Özcafer, “BM’nin de bu konuda hassas olmasını bekliyoruz” dedi.

Özyiğit: Ön koşulsuz Cenevre son derece önemli
   TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit “BM Genel Sekreteri devreye girdi. İki lideri de New York’a davet ederek yeni bir aşamaya geçilmesine olanak sağladı. Memnumuz” dedi.
   “Ön koşulsuz Cenevre son derece önemli” diyen Özyiğit, “Tüm başlıkların birlikte ele alınacağı ve al-ver sürecinin yaşanacağı bir ortam bekliyoruz. Cenevre’ye böyle bakıyoruz” ifadesini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2017, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474