banner564

18 Haziran’a kadar açık

Lefkoşa’daki uluslararası fuarda KKTC’den 120, Türkiye’den 30 firma ürünlerini sergileyecek

18 Haziran’a  kadar açık
banner598
Raif UZKAN
Başkent Lefkoşa’da dün açılışı yapılan 41. KKTC Uluslararası Fuarı’nda, KKTC’den 120, Türkiye’den 30 olmak üzere 150 firmanın ürünlerini sergileyecek. Fuar, 18 Haziran’a kadar açık olacak.
Açılışa, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kaymak, bazı milletvekilleri, katılımcı firmaların yetkilileri, ihracatçılar katıldı.

Atun: Mücadelemiz sürecek
Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, fuarın açılışından önce yaptığı konuşmada, 41 yıl önceden başlayan ve ülke tanıtımına, sanayisine, yerel değerlerine sahip çıkılarak gelinen noktada KKTC’nin, ekonomik ve siyasi statüsünü yükseltmek adına mücadeleyi sürdürdüğünü dile getirdi.
Anavatanın yoğun desteğiyle, “biz de varız” ve “biz de bu dünya toprakları üzerinde var olmaya devam edeceğiz” dercesine verilen uğraşların son yıllarda çok yükseklere taşındığını söyleyen Atun, KKTC’nin tüm ambargo ve haksız uygulamalara rağmen kendi sermayesi ve kendi emeğiyle önemli işler başaran bir ülke konumuna geldiğini kaydetti.

Kaymak: Kalkınma üretmekle mümkün
Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kaymak da, sürdürülebilir ekonomik kalkınmanın üretmekle mümkün olabileceğini söylediği konuşmasında, üretimden kopan toplumların ya yok olduklarını ya da yardıma ihtiyaç duyduklarını belirtti.
Kaymak’ın konuşmasının ardından TC Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin mesajı da okundu.

Özgürgün: Ticari ilişkiler gelişmeli
Başbakan Hüseyin Özgürgün de, uluslararası fuarın 41 yıllık sürecinde, katılım istatistiklerine bakıldığında ülkede insanların geleceğe ilişkin büyük hayalleri, heyecanları bulunduğunu kaydetti.
Üreticilere, tüm katılımcılara, fuarın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Özgürgün, fuarın ülkede üretilen ürünlerin yanı sıra ithal ürünlerin tek çatı altında sergilenmesi ve üreticilerin dış dünyayla buluşma imkânı yakalaması ve KKTC ile TC firmalarının ticari ilişkilerinin gelişmesi açısından önemli olduğunu kaydetti.

Siber: Bilgi çağına ayak uydurulmalı
Son konuşmacı Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de, 2 günden bu yana gerçekleşen “Kütüphane Müze ve Arşiv konusunda yeni açılımlar” çalıştayında uzmanları dinleme fırsatı bulduğunu ve buradan, bilgi çağına ayak uyduramayanların yok olacağı sonucunun ortaya çıktığını anlattı.
Siber, “Bir ülkenin varlığı, yaşam kalitesinin yüksekliği, gelişen ekonomi ve ülke insanının huzur ve mutluluğuyla ilgilidir. Bu yüzden her alanda bütün bu gelişmeleri yapmaya çalışırken, sosyal adalet ve hukuk ilkesini de göz önünde bulundurmamız gerekiyor” diyerek sözlerini tamamladı.
Konuşmaların ardından Cumhuriyet Meclisi Başkanı Siber, Başbakan Özgürgün ve bakanlar kurdeleyi keserek Fuarın açılışını yaptı, fuarı gezdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2017, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474