banner564

Ülkede yasal bağları yok

Tasarruflarında binden fazla extacy, 100 gram kokain ile cinsel gücü artırıcı jel bulunan Duran Gül, Mustafa Baykara ve Ersin Dilmen cezaevine gönderildi

Ülkede yasal  bağları yok
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
   Gazimağusa’da 2 haziran 2017 tarihinde, bir pastanenin tuvaletinde bulunan binlerce “extacy” hap  ve 100 gram “kokain” türü uyuşturucu madde ile ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu bulunan zanlılar Duran Gül, Mustafa Baykara ve Ersin Dilmen, soruşturmalarının tamamlanmasına müteakip, dün cezaevi talebi ile Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Narkotik Şube’de görevli polis memuru Özgür Biçenleroğlu mahkemeye meseleyi anımsattı. Biçenleroğlu, 2 Haziran 2017 tarihinde, aldıkları bir ihbar ışığında bir pastaneye düzenledikleri operasyonda, pastanenin tuvaletinde, içerisnde 959 adet “extacy” türü uyuşturucu içerecen hap ile 100 gram “kokain” türü uyuşturucu madde bulunan 2 poşet bulduklarını ve yapılan soruşturma neticesinde Duran Gül ile Mustafa Baykara isimli zanlıları tespit ettiklerini söyledi.

Dilmen’in tırı da dolu çıktı
   Konu zanlılardan yapılan soruşturmada, uyuşturucu maddeleri diğer zanlı Ersin Dilmen’in kendilerinin almaları üzere tuvalete bıkarıldığını belirlediklerini anlatan Biçenleroğlu, Dilmen’in de aynı gün Gazimağusa’da tespit edildiğini ve kullanımındaki tırda yapılan aramada 99 adet extacy hap ile 294 adet cinsel gücü arttırıcı kamagra jel bulduklarını söyledi.
   Zanlılardan Duran Gül’ün evinde yapılan aramada da 156 adet “extacy” türü uyuşturucu içeren hap, 1 buçuk gram “eroin” ile 3 gram “hintkeneviri” türü uyuşturucu madde ele geçirdiklerini belirten Biçenleroğlu, zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını bildirdi.

Serbest kalırlarsa kaçabilirler
   Zanlıların KKTC ile yasal bağları bulunmadığını belirten Biçenleroğlu, serbest kalmaları halinde zanlıların yargılamadan kaçmalarının kuvvetle ihtimal olduğuna dikkat çekerek, mahkemeden, zanlıların, davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, zanlıların, davaları görüşülünceye kadar ve her halükarda 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2017, 10:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474