banner564

İlk suçu değil

Trafikte tartıştığı şahsı darp edip, elmacık kemiğini kıran Murat Yıldırım 9 ay hapse mahkûm edildi

İlk suçu değil
banner598

 Suna ERDEN

Girne’ye bağlı Lapta’da 2020 yılı Şubat ayında meydana gelen olayda trafik yüzünden tartıştığı şahsı darp edip, yüz ve elmacık kemiğini kıran Murat Yıldırım hakkındaki davada karar açıklandı.  
Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık 9 ay hapse mahkûm edildi.
Sanık hakkındaki karada geçmişte de benzer suçlar işlediği, yargılanıp hüküm giymesine rağmen ıslah olmadığı belirtildi.
Kararı okuyan Girne Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Füsun Cemaller, sanığın Lapta’ta yaşanan olayda trafik yüzünden tartıştığı bir şahsı darp edip, elmacık ve yüz kemiğini kırdığını söyledi. Cemaller, darp edilen şahsın ameliyat olmak zorunda kaldığını ancak kalıcı hasar oluşmadığını belirtti. Cemaller, sanığın 2003 ve 2019 yıllarında ait benzer sabıkaları olduğunu da açıkladı. 
Başkan Cemaller, son zamanlarda vahim zarar suçlarında ciddi bir artış olduğunu belirterek, bu tür suçları işleyenlere caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini ifade etti. 
Cemaller, sanığa ceza takdir ederken 2003 yılındaki sabıkasının dikkate alınmadığını ancak 2019 yılındaki sabıkanın değerlendirildiğini belirtti. 
Cemaller, sanığın daha önce de benzer suçlar işlediğini, ıslah olmadığını kaydederek, hapis dışında başka bir ceza vermenin mümkün olmadığını söyledi. 
Cemaller, sanığı yargılandığı vahim zarar suçundan 9 ay hapse mahkûm ettiklerini açıkladı. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
AHMET SERYİR
AHMET SERYİR - 4 yıl Önce

Yaaa Bu O.Ç nu VATANDAŞLIKTAN İHRAÇ EDİP (ne isterse olsun ister HAS KIBRISlı ister sonradan KKTC li farketmez) Ülkeden de DEPORT edip göndermedikçe SORUN ÇÖZÜLMEZ. Bu O.Ç çıkar yine yapar !

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474