banner564

İlkeleri hep hatırlanacak

Kıbrıs Türk Halkının Varoluş Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük, 32’nci ölüm yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törenlerle anıldı

 İlkeleri hep hatırlanacak
banner598
Kıbrıs Türk Halkının Varoluş Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük, 32’nci ölüm yıldönümü dolayısıyla dün Hamitköy’deki Anıt Mezarı’nda düzenlenen törenle anıldı.
Törene, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Dr. Küçük’ün oğlu Mehmet Küçük, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Ömer Kalyoncu, 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da katıldı.
Anma töreninde Türkiye Cumhuriyeti’nin (TC) Lefkoşa Büyükelçiliği Birinci Müsteşarı Geçici Maslahatgüzar Seyit Mehmet Apak, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’nı (KTBK) Temsilen 39’uncu Tümen Komutanı Tümgeneral Sadık Piyade, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı (GKK) Tümgeneral Erhan Uzun, 28’inci Tümen Komutanı Tümgeneral Taci Kurul da hazır bulundu.
Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, Ana Muhalefet Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, bazı bakanlar, milletvekilleri, askeri yetkililer, siyasi parti başkanları, temsilcileri, muharip dernekler, kurum kuruluş ve okullar, üniversiteler ile ailesi ve sevenleri de törende bulundu.
Törende Anıt Özel Defteri de imzalandı. 
Cumhurbaşkanı Akıncı, TC Lefkoşa Büyükelçiliği Birinci Müsteşarı, Geçici Maslahatgüzar Apak, KTBK temsilcisi Tümgeneral Piyade, GKK Komutanı Tümgeneral Uzun Anıt Özel Defteri’ni imzaladı.


Küçük: Kıbrıs görüşmeleri hayati önem taşıyor
Kıbrıs Türkü’nün Özgürlük ve Varoluş Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük, ölümünün 32. yıldönümü dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle anıldı.
Törene, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Ömer Kalyoncu, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, Ana Muhalefet Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş, GKK Yardımcısı Tuğgeneral Erdinç Korkuter, askeri ve sivil yetkililer ile Dr. Küçük’ün eşi Süheyle Küçük, ailesi, sevenleri ve öğrenciler katıldı.
Dr. Küçük’ün oğlu Mehmet Küçük etkinlikte yaptığı konuşmada, Kıbrıs görüşmelerinin Kıbrıs Türkü için hayati önem taşıdığını söyledi.
Küçük, Dr. Fazıl Küçük’ün mücadele yıllarında Rum çetelerin kurduğu EOKA tedhiş örgütünün kan kusturduğu dönemlerde halkıyla birlikte mücadele verdiğini belirterek, şimdiyse geride kalanların genç nesillere o yılları ve Kıbrıs Türkü’nün özgürlük mücadelesini anlatmaya çalıştığını söyledi.
Yabancıların söylediği “Unut ve affet” söyleminin hem Türk dilinde hem de dininde mevcut olduğuna işaret eden Küçük, affetmenin modern dünyada bir fazilet olmasına rağmen, unutmanın bir gaflet olacağını, varılacak bir anlaşmada geçmişi göz ardı etmenin gelecek nesillere ihanetle eşdeğer olacağının altını çizdi.

Akıncı, Küçük’ü anlattı
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Dr. Fazıl Küçük’ün Hamitköy’deki kabri başında düzenlenen anma töreninde bir konuşma yaptı. 
Akıncı, konuşmasında, Küçük’ün birçok yönüne değinerek, “Tek odalı kerpiç bir evde başlayan yaşamı boyunca hep insanlarla iç içe oldu. Halkından hiç kopmadı. Adanın dört bir yanını köy köy, mahalle mahalle dolaştı. İnsanların sorunlarını yerinde tespit etti. Yaralarına merhem olmaya çalıştı” dedi.
Cumhurbaşkanı Akıncı, Dr. Fazıl Küçük’ün ve arkadaşlarının yarım asra yakın süre Kıbrıslı Türklerin adada huzur ve güven içinde yaşamasını temin edebilmek için mücadele ettiğini vurguladı.
Bu mücadelenin bugün yeni bir aşamaya kavuştuğunu kaydeden Akıncı, “Halkımızın, içinde bulunduğumuz çağın nimetlerinden yararlanabileceği; kendi ülkesinde özgürlüğünden, güvenliğinden ve eşitliğinden ödün vermeksizin huzur içinde yaşayabileceği bir ortamı yaratmak için hepimize büyük sorumluluklar düşüyor” dedi.
Dr. Küçük’ün yaptığı her işi araç olarak gördüğünü, tek amacının Kıbrıslı Türklere hizmet etmek olduğunu dile getiren Akıncı, “Hem doktor hem gazete sahibi hem de politikacı olarak bu amacını aklından çıkarmadı. O pek çok yönüyle öne çıkan önemli bir tarihsel şahsiyetti” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2016, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474