banner564

İmalı gönderme

Serdar Denktaş, CTP’nin muhalefet görevini iyi yaptığını, bundan memnuniyet duyduklarını belirtti

İmalı gönderme
banner598
Gözde Süreç SARI
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu dün saat 10.50’de Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber başkanlığında toplandı. 
Genel Kurul’da; CTP grubu adına Lefkoşa Milletvekili Tufan Erhürman’ın İdari Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi gündeminde bulunan “Üst Kademe Yöneticiliği Yapan Kamu Görevlilerinin Atanması Hakkında (Değişiklik) Yasa Önerisi”nin komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkere görüşülmeye başlandı. 
Yasa önerisinin komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkere görüşülerek, reddedildi.
Tezkere üzerine ilk sözü alan Erhürman, CTP-UBP hükümet döneminde müşavir yaratılmadığını ancak şimdiki hükümet dönemindeki hükümet programında böyle bir madde yer almadığını söyledi. İhtiyaçların yeni müşavir yaratacak şekilde giderilmemesi gerektiğini belirten Erhürman, yasa önerisi ile sorunun çözümlenebileceğini kaydetti. 
UBP Milletvekili Ahmet Kaşif, bu tip yasa önerilerine konsensüs istenmesi durumunda, sunulmadan önce temaslarının yapılması gerektiğini söyledi. 
Kamu reformunu öngören Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı konusunda çalışmaların devam ettiğini, kendisinin İdari İşler Komitesi Başkanı olduğunu söyleyen Kaşif, yasa çalışmasının 10 gün içinde hazır olacağını kaydetti.

Denktaş’tan CTP’ye taşlama
Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, CTP’nin muhalefet görevini iyi yaptığını, bundan memnuniyet duyduklarını belirtti. 
Yasanın 2009 yılından bu yana gündeme geldiğini, CTP’nin muhalefete geçer geçmez, yeniden bu yasayı gündeme getirdiğini belirten Denktaş, yasa önerisinin “sadece muhalefet görevini yerine getirmek için” gündeme taşındığını söyledi. 
Maliye’de devamlılığı sağlayabilmenin önemli olduğunu söyleyen Denktaş, tüm atamaların bu şekilde olacağını, müşavir yaratılacaksa da yaratılacağını, gerçekten değişiklik yaratacaksa yaratılacağını ifade etti. 
Denktaş, “DP’nin CTP ile iktidarda olduğu dönemde o yasayı birlikte bitirdik, milletvekilleri ve sendikalara gönderdik. Hükümeti bozdunuz, bitmiş tasarıyı yeniden değiştirdiniz. Şimdi bize ‘bizim değiştirdiğimiz şekilde geçirin’ diyorsunuz. Yeni komite üzerinden geçecek, değerlendirilecek. Ona göre geçirilecek” şeklinde konuştu.


Soyer: Denktaş komplo üretiyor
Denktaş’ın ardından CTP milletvekili Ferdi Sabit Soyer söz alarak, “Denktaş’ın fiili Başbakan olduğunu ve komplo teorileri ürettiğini” iddia etti. 
Soyer, CTP-DP hükümet döneminde yaşananları anlattı ve Denktaş’ın o dönem bazı yasalara karşı çıktığını belirtti. 

Özgürgün: Uyum içinde çalışıyoruz 
Başbakan Hüseyin Özgürgün, Soyer’in Denktaş’a fiili Başbakan demesini eleştirerek, Denktaş ile uyum içinde çalıştıklarını, kendisinin Başbakan olduğunu, Başbakan Yardımcısı’nın Başbakan Vekili de olduğunu ve görevini yaptığını belirtti. 
Hükümet çalışmalarının devam etmek zorunda olduğunu, müşavirlerin değerlendirileceğini söyleyen Özgürgün, bazı müşavir yaratılacak atamaların da yapılacağını ancak az olacağını kaydetti. 


Vekiller güncel konuştu
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu güncel konuşmalarla tamamlandı. 

CTP Milletvekili Hüseyin Erçal, “Üst Kademe Yöneticilerinin Atanması”, TDP Milletvekili Zeki Çeler “Genç Girişimcilerin Umutsuzluğu”, UBP Milletvekili Zorlu Töre “Müzakere Sürecinde Yaşananlar”, CTP Milletvekili Biray Hamzaoğulları, “Küçükbaş Hayvancılık” konulu konuşma yaptı.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2016, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473