banner564

“Üreticinin yükü hafifleyecek”

Başbakan Özgürgün, Bakanlar Kurulu’nda yemlik arpa bedeli ödemelerinin ertelendiğini ve engelsiz yaşam evi inşaatının devamı yönünde karar alındı

“Üreticinin yükü hafifleyecek”
banner598
Özlem Güran AKKORLU
Bakanlar Kurulu küçükbaş hayvan üreticilerine yemlik arpa bedelleriyle ilgili olarak yapılması gereken ödemenin ertelenmesi ve Engelsiz Yaşam Evi inşasının devam etmesi kararı aldı.
Başbakan Hüseyin Özgürgün, yaklaşık 2 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklama yaptı.
Özgürgün toplantıda üreticilerin kuraklık nedeniyle yaşadıkları sıkıntıyı paylaşmak ve küçükbaş hayvan üreticilerin yükünü hafifletmek için 30 Nisan’da yapmaları gereken yemlik arpa bedeli ödemelerini 45 gün öteleyerek faiz yükünü hükümetin üstlenmesi yönünde karar aldıklarını söyledi.
Özgürgün Engelsiz Yaşam Evi inşaatının devam edebilmesi için de Bakanlar Kurulu’nun ilgili arazi üzerindeki kullanım hakkını kaldırdığını kaydetti.
Özgürgün bir soru üzerine arazinin bir başka şahsa ait olması hususundaki gerekli çalışmanın ilgili bakanlık tarafından yapıldığını ve ilgili şahısla da görüşülerek engelin ortadan kaldırıldığını da ifade etti. 

Akıncı, Özgürgün ve Denktaş ile görüştü
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, Başbakan Hüseyin Özgürgün ve Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ile yaptığı haftalık olağan görüşmede, Kıbrıs sorununun yanı sıra, ülke gündemine ilişkin konuların ele alındığı açıklandı.
Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, görüşmede, Zeytinlik köyünde çevre sorununa yol açacak yapılaşma girişimlerini gündeme getirerek, hükümetin bu konuda acilen önlem almasını istedi. 
Cumhurbaşkanı’nın kaygısını paylaştıklarını belirten Başbakan ve Başbakan Yardımcısı, bu konuda gerekli adımları atacaklarını ifade ettiler.
Cumhurbaşkanı Akıncı, geçmiş hükümet döneminde Cumhurbaşkanlığı koordinasyonunda yürütülen, Akıncılar köyü askeri kontrol noktasından geçilmeksizin ulaşımı sağlayacak yeni yol ile ilgili çalışmaların da aksamamasının önemini vurguladı.
Başbakan Özgürgün ile Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Denktaş da, başlatılan çalışmanın kesintiye uğramadan devam etmesi için gerekeni yapacaklarını dile getirdiler.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2016, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474