banner564

İnsanlar 10 TL’yi veremiyor

Çocukları sevindirmek için Bayram öncesinde fiyatları yarı yarıya ucuzlatan esnaf, yine de umduğu satışı yapamadı

İnsanlar 10 TL’yi veremiyor
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Kurban bayramı öncesi çocuk giyim ve ayakkabı mağazaları, dövizin yükselmesine rağmen fiyatlarında yüzde 50’ye varan indirimler yaptı. Ancak buna rağmen esnaf beklenen satışı yine yapamadı. Diyalog muhabirine konuşan çocuk kıyafeti ve ayakkabısı satan mağaza işletmecileri, dövizin yükselmesine rağmen fiyatları arttırmadıklarını, aksine yarı yarıya indirim yaptıklarını belirtti. Esnaf, buna rağmen bayram öncesinde beklenenin çok altında bir satış yaptıklarını ifade etti.
Fiyatların, ürünlere göre değiştiğini belirten mağaza sahipleri, genel olarak 10 TL’den başlayan fiyatların, 200 TL’ye kadar çıktığını söyledi. Birçok mağaza sahibi ayakkabı fiyatlarında yüzde 50 indirime gidildiğini ve 100 ile 140 TL arasında seyreden ayakkabı fiyatlarını 50 ile 70 TL aralığına çekildiğini ifade etti.

Ne dediler

Tugay Kurt: 
Çocuk giyiminde fiyatlarımız 40 ile 150 TL arasında değişmektedir. Her ürünün belirli bir fiyatı bulunmaktadır. Bayram öncesi alışverişe gelen pek olmadı, satışlarımız durgun geçiyor. İnsanlarımızın bayram nedeni ile yurtdışı tatiline gitmelerinden dolayı satışların az olduğunu düşünüyorum.

Latife Atakan: 
Fiyatlarımız ürünlere göre değişmektedir. Çocuklara yönelik 10 TL’ye yönelik kıyafetimizde, 60 TL’ye satılan kıyafetimizde vardır. Fiyatlarımızda yüzde 50 indirime gittik. Ürünlerimiz haftalık kampanyaya girebiliyor, ayakkabı fiyatlarımız da 50 ile 70 TL arasında değişmektedir. Bu fiyatlar yüzde 50 indirim sonucunda olan fiyatlardır, daha önce 100 ile 140 TL arasında değişmekteydi. Satışlarımız bayram öncesi oldukça durgun, en kötü günlerimizi yaşıyoruz, bugün (dün) sadece 1-2 saatlik bir canlanma oldu o da bayram öncesi mecburiyetten olduğunu düşünüyorum.

Şifa Tölük: 
Çocuk ayakkabı fiyatlarımız 50 ile 100 TL arasında değişmektedir. Satışlarımız diğer bayramlara göre düşüktür. Piyasa da genel olarak bir düşüş vardır, bayramdan hemen önce dövizdeki dalgalanmaya bağlı ekonomik kriz insanları tedbir almaya yöneltti. Biz de orta kesime hitap eden bir işletme olduğumuz için ekonomik kriz bizi direkt olarak etkiledi.

Hüseyin Zeki: 
Ayakkabı fiyatlarımız 20 TL’den başlıyor, en yüksek fiyatımız 100 TL’dir. Biz işletme olarak ekonomik krizi fiyatlarımıza yansıtmadık, fiyatlarımızı sabit tutuyoruz, ilerleyen dönemlerde, zorunlu kalmamız halinde fiyatlarımızda değişiklikler yapabiliriz, ancak şu an krizi fırsat bilerek fiyat arttırmayı düşünmüyoruz. Eski yıllara nazaran satışlarımızda bir düşüş vardır, ben ekonomik krizden daha çok insanların yurtdışı tatilinde olmasından dolayı bayram öncesinde piyasada canlanma olmadığını düşünüyorum.

Enver Çakartaş: 
Çocuk ayakkabı fiyatlarımız 59 TL ile 109 TL arasında değişmektedir, bu ayakkabının modeline ve çeşidine göre değişmektedir, biz her kesime hitap edebildiğimiz için satışlarımızdan memnunuz.

Güven Başarır: 
10 TL’ye de ürünümüz var, 200 TL’ye de ürünümüz var, modeline göre fiyatlar değişmektedir. Satışlarımızda hiçbir canlılık yok, neredeyse hiç satış yapmıyoruz, piyasanın durumu berbat. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474