banner564

İnternet kafelerde sıkı denetim şart

Geceleri ve ders saatlerinde çocuklarının internet kafeye gittiğini söyleyen aileler, yetkilileri göreve davet etti

İnternet kafelerde sıkı denetim şart
banner598
Zorkun TAŞER

Kuzey Kıbrıs genelindeki birçok internet kafe, gerekli önlemlerin alınmaması neticesinde geleceğimizin teminatı olan çocuklar için büyük bir tehdit oluşturuyor. Kuzey Kıbrıs genelinde kesin sayıları bilinmeyen ve sıkı denetime tabi tutulmayan internet kafeler, özellikle çocuklu aileleri endişelendiriyor.
Söz konusu kafelere geceleri ve ders saatlerinde çocukların alınmaması gerektiğini dile getiren aileler, yeterli denetimin yapılmadığından ve bu yasağın delindiğinden şikayet ediyor. 
Çocuklarının edindikleri alışkanlıklardan dolayı internet kafelere bağımlı hale geldiklerini söyleyen aileler, “kafelere karşı denetim uygulanmalı” diyor.
Okuldan kaçarak, ya da “ders çalışmaya gidiyorum” diyerek evden çıkan çocuklar, soluğu internet kafelerde alıyor. 
İnternetin çocuk ve gençleri ahlaksızlaştırma noktasında çok büyük rol oynadığını ifade eden aileler, “Özellikle çalışmayan ve okuldan çıktıktan sonra boşta kalan çocuklar, zamanlarını internet kafelerde geçiriyorlar. Maalesef bu konuda sorumluluk sahibi olan ilgili kişi ve kurumlar üzerlerine düşen görevi gereği gibi yerine getiremiyor. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Sağlıklı ve şuurlu bir nesil yetiştirmek istiyorsak öncelikle bu gibi yerlerin denetim altına alınması ve gerektiğinde kapatılması gerekiyor” dedi.

“Kafede yatıp kalkıyorlar”
Aileler, çocuklarının kimi zaman eve gelmediği bile olduğunu söylerken, kafe işletmeleri de çocukların gelmesine mani olamadıklarını söylüyor.
Geceleri kimi zaman kafelerde gelip sabahladıklarını söyleyen kafe sahipleri, “Çocuklara mani olamıyoruz. Biz “gelme” desek de, çocuklar anlamıyor ve geliyorlar. Birçok zaman ailelerle tartışıyoruz. Çocuklarını bizim zorla kafeye aldığımızı bile söyleyenler oluyor. Ama bizim öyle zorla kafeye çocukları getirme gibi bir durumumuz yok” diyor.

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2015, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473