banner564

“İntikamcı yaklaşım”

Elcil ile Gökçebel, son dönemde hükümetin sendikalara yönelik saldırılarını yoğunlaştırdığını, KTÖS’ün hesaplarının polis tarafından incelendiği açıkladı

“İntikamcı yaklaşım”
banner598
Gözde Süreç SARI 
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), son dönemde hükümetin sendikalara yönelik saldırılarını yoğunlaştırdığını, amacın sendikaları kapatmak olduğunu iddia etti. 
Öğretmen sendikalarında üç yöneticiye ödenekli izin verilmesi uygulamasını kaldırmayı içeren ve Meclis’te önceki gün ivedilik kararı alınan Öğretmenler (Değişiklik) Yasa Önerisi’ne karşı çıkan iki sendika, dün KTÖS’te basın toplantısı düzenledi. 
Toplantıda, KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel ile KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil konuşma yaptı. 
KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, ülkede en örgütlü ve muhalif olan, toplumun sorunlarına sahip çıkan öğretmen sendikalarına, sistematik bir saldırı geliştirildiğini söyledi.
Hükümeti eleştiren Gökçebel, son dönemde Kıbrıs sorununun çözüm ivmesinin arttığını, yapılan zamların halkı fakirleştirdiğini, bunlara paralel sendikalara yönelik saldırıların çoğaldığını savundu. 
Gökçebel, Başbakan ve Başbakan Yardımcısı’na, Kıbrıs Türk toplumunun sesine kulak verme ve onun sesi olma çağrısında bulundu. 
Gökçebel, muhalif sesin kısılamayacağını, sendikaların kapatılamayacağını belirtti. 
KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, iki öğretmen sendikasının hep var olacağını söyleyerek, “Birçok politikacı tarihin çöplüğüne gömüldü. Ama sendikalar vardır ve var olmaya devam edecek” dedi. 
Elcil, iki sendikanın hazırladığı ortak basın bildirisini okudu. 

“Profesyonel sendikacı sayısı 12’yi geçemez”
KTÖS Genel Sekreteri Elcil, Meclis oturumunda Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün, “bazı sendikalar haddini aştı” diyerek “intikamcı bir yaklaşımı” ortaya koyduğunu savundu. 
Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın, “Ülkede 70 kişi sendikal profesyonellik kullanmaktadır” diye açıklama yaptığını ve bu 70 kişinin profesyonellik haklarının tasarruf amaçlı olarak iptal edileceğini duyurduğunu belirten Elcil, kamuda yetkili dört sendikanın yasa gereği kullanabileceği profesyonel sayısının 12’yi geçemeyeceğini kaydetti. 
Polisin KTÖS banka hesaplarına yönelik inceleme başlattığını söyleyen Elcil, veremeyecekleri hesap olmadığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2017, 08:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474