banner564

İsa’nın tabutu kenti gezecek

Ortodoks Rumların ‘Kutsal Cuma’ ayini bugün Gazimağusa’daki Ay. Yeorgio Eksorino Kilisesi”nde yapılacak

İsa’nın tabutu kenti gezecek
banner598

   Hristiyan aleminin, Paskalya bayramı öncesinde Hz. İsa’nın tabutunun kiliselerden çıkarılması seremonisi düzenledikleri “Kutsal Cuma” vesilesiyle bugün Gazimağusa Surlariçi’ndeki “Ay. Yeorgio Eksorino Kilisesi”nde ayin düzenleneceği haber verildi. 

   Kilisede saat 16.30’da başlayıp 20.00’ye kadar devam edecek dini töreni “Konstantias ve Ammohosto (Mağusa) Metropoliti” Vasileos’un yöneteceği, Hz. İsa’nın tabutunun kiliseden 18.30’da çıkarılarak Surlariçi’nde dolaştırılacağı belirtildi.
   Komünist AKEL yazılı açıklama yaparak bu törene kalabalık bir heyetle katılacağını duyurdu ve halka da yüksek katılım göstererek “geri dönüş isteğini ifade etme” çağrısında bulundu. 

50 mahkuma af

   Bu arada Rum Yönetimi Başkanlığı tarafından Paskalya dolayısıyla çıkarılan afla 50 mahkûmun serbest kalacağı belirtildi.
   Rum eski Başsavcı Yardımcısı Rikkos Erotokritu ile birlikte hükümlü bulunan avukat Panayotis Neokleus, Dromolakşa (Mormenekşe) skandalı davası yüzünden ceza alan Orestis Vasiliyu ve rüşvet yüzünden hükümlü bulunan doktor Yannakis Kiamidis’in de çıkarılacak afla serbest kalma hakkına sahip mahkûmlar listesinde yer alıyor.
    Alithia gazetesi, borçları için mahkûm olan 6 kişiye hava değişimi izni verildiğini, yine borçlarından dolayı mahkûm olan bir kişinin de bugün serbest kalmasının beklendiğini bildirdi.
Gazete, 40 kişinin daha bugün başkanlık affıyla serbest kalmasının beklendiğini ekledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474