banner564

Ülke için faydalı olur

Eski Ekonomi Bakanı Derviş Kemal Deniz de Türkiye’den elektrik gelmesine destek verdi:

Ülke için faydalı olur
banner598
Çiğdem AYDIN
   KKTC Ekonomi ve Turizm eski  Bakanı Derviş Kemal Deniz de Türkiye’den kablo ile elektrik gelmesinin ülke için iyi olacağını; fakat bunun çok detaylı fizibilite çalışmalarının yapılması gerektiğine dikkat çekti. 
   Derviş Kemal Deniz, “bu memlekette fizibilite çalışması yapılıp yapılmadığını bilmiyorum yapıldıysa da bizlere bilgi verilmedi.Gelecek elektriğin maliyeti nedir, bunun ülkeye faydası ve süreç içerisinde de sektörlere yansıması nasıl planlandı bu konuda kapsamlı planlamalar yapılıp yapılmadığı, fizibilite çalışmaları ne noktadadır net bilgim yok dolayısıyla bu konuda çok fazla yorum yapmak istemem” dedi. 

Elektrik çok pahalı
   Ülkedeki kazanca göre dünyanın en pahalı elektriğini kullandığımızı ifade eden Deniz, bu durumun sürdürülebilir olmadığını söyledi.
   Yüksek elektrik fiyatları ile düşük maliyetli üretim yapılamayacağını, bunun tüm sektörleri olumsuz yönde etkilediğini vurgulayan Deniz şöyle dedi:
   “Türkiye’den kabloyla elektrik gelmesi ülkenin faydasına olur. Ancak bunun nasıl kullanılacağı, dağıtımı, fiyatlandırılması ve tahsilatı konusunda çok iyi hazırlıkların yapılması gerekir.”

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2014, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474