banner564

Işık: Şeref günü

Atatürk’e gazilik ünvanı ve mareşallik rütbesinin verilmesinin 95. yıldönümü Türkiye ile birlikte KKTC’de de kutlandı

Işık: Şeref günü
banner598
Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ünvanı ve mareşallik rütbesinin verilmesinin 95. yıldönümü Türkiye’yle birlikte KKTC’de de kutlandı.
Gaziler Günü dolayısıyla dünkü ilk tören Lefkoşa’daki Atatürk Anıtı önünde düzenlendi.
Törene Lefkoşa Kaymakamı İbrahim Basri’nin yanı sıra Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (KTBK) adına KTKA Alay Komutanı Kurmay Albay Bekir Furkan Özdaban, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK) adına Albay Hüseyin Siyer diğer sivil ve askeri yetkililerle, dernek, kurum, kuruluş temsilcileri katıldı.
Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği Genel Başkanı Hacı Işık törendeki konuşmasında, 19 Eylül’ün savaş meydanında canını ortaya koyarak aziz milletine ve vatanına hizmet eden gazilerin şeref günü olduğunu belirtti.
Şehitler ve gazilerin toprağı vatan, insanı ulus yapan değerler olduğunu vurgulayan Işık, şehitlerin nurlanmış, gazilerinse onurlanmış askerler olduklarını kaydetti.

Boğaz Şehitliği’nde tören düzenlendi
Gaziler Günü kapsamında Lefkoşa Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen törenin ardından Boğaz Şehitliği’nde de tören düzenlendi.
Törene, Girne Kaymakamı Mustafa Erişmen, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (KTBK) adına Topçu Albay Murat Doğan, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK) adına Bakım Yüzbaşı İsmail Çatalkaya, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Sivil Savunma Girne Bölge Müdürü İbrahim Çağlar, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Girne Merkez Şube Başkanı Metin Fahrioğlu, bazı siyasi parti ve muharip derneklerin temsilcileri katıldı.

Evren: Huzuru gazilerimize borçluyuz
İçişleri Bakanı Kutlu Evren yayınladığı mesajda, ülkede huzur, birlik ve beraberlik içinde yaşanmasının şehit ve gaziler sayesinde sağlandığını ifade ederek, bunun için onlara borçlu olunduğunu vurguladı.
Evren, Gaziler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, ülkenin sessiz kahramanları olan tüm şehit ve gazileri daima sevgi, saygı ve şükranla andıklarını belirterek; “Bayrağımız vatanımızın üzerinde halen özgürce dalgalanması, şehit ve gazilerimizin fedakârlıklarının eseridir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2016, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473