banner564

‘İsimler bildirilmedi fotoğraf gönderilmedi’

Soyguncuları kaçırdığı iddia edilen muhaceret memuru suçlamaları reddediyor

‘İsimler bildirilmedi fotoğraf gönderilmedi’
banner598

 Girne’de Senak Kuyumcu isimli işyerinde soygun yapan, isimleri Mahdi Niazijengheshlaghi ve Jamshid Bagherpoor olduğu belirtilen iki zanlının Ercan Havaalanı’ndan çıkış yaparak kaçmasının yankıları sürerken, polisin soruşturma başlattığı öğrenildi.

İki zanlının Ercan’dan çıkış tarihi olan 6 Haziran’da görevli olan tüm polis ve muhaceret görevlilerinin ifadesinin alındığı belirtildi.
Soyguncuların geçiş yaptığı kabinde bulunan Sivil Hizmet Görevlisi memurun, ifadesinde kendisine isim bildirilmediğini, fotoğraf gönderilmediğini söylediği öğrenildi.
X-Ray ve diğer birimlerde görevli olan polislerin de kendilerine fotoğraf gönderilmediği ve isim bildirilmediğini söylediği bilgisi elde edildi.
Ancak polisin zanlıların çıkışından sonra Mahdi Niazijengheshlaghi ve Jamshid Bagherpoor isimlerine ulaştığı ve tarama yaparken çıkış yaptıklarını belirledikleri öğrenildi.

Sahte kimlik kullandılar
Öte yandan Ercan Havaalanı’ndan çıkış yaparak kaçan ve isimleri Mahdi Niazijengheshlaghi ve Jamshid Bagherpoor olduğu belirtilen iki zanlının birçok işlemde sahte kimlik kullandıkları öğrenildi.
Soyguncuların Girne’de kaldıkları yerlere sahte kimlik ibraz ettikleri tespit edildi. 
Zanlıların Ercan’dan çıkarken kullandıkları Mahdi Niazijengheshlaghi ve Jamshid Bagherpoor isimli kimliklerin de sahte olabileceği kaydedildi. 
Soyguncuların çaldıkları altınlar önceki gün Gazimağusa Limanı’nın kuzeyindeki, deniz sahilinde gömülü olduğu bir şekilde tespit edilirken, zanlıların suç ortaklarının olduğu öne sürüldü. 
Soyguncuların Girne’den Lefkoşa’ya oradan da Gazimağusa’ya gittikten sonra altınları suç ortaklarına teslim edip, Ercan’a gittikleri belirtildi.

Çalınanların büyük kısmı bulundu
Girne’de 6 Haziran 2019 tarihinde saat 10.30 sıralarında meydana gelen olayda iki soyguncu Antil Liman bölgesinde faaliyet gösteren Senak Kuyumcu’ya girmiş, işyeri sahibi Gülesen Aksay’ı ağzını, ellerini ve ayaklarını bağlayıp etkisiz hale getirdikten sonra altın ve para çalıp kaçmıştı. Soygundan sonra kıyafet değiştirip, taksi ile Lefkoşa’ya giden iki zanlı, yine taksiye binerek Gazimağusa’ya gitmişti. Soygunlar 15.30 sıralarında ise Ercan’ndan çıkış yaparak kaçmayı başarmıştı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474