banner564

Vefa örneği

Erzurum ve Kilis’te, Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan gazilere madalya ile beratları verildi

Vefa örneği
banner598

 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) tarafından Milli Mücadele Madalyaları tüzüğü kapsamında, Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan gaziler için hazırlanan madalyaların gazilere verilmesi amacıyla Türiye’nin farklı illerinde törenler düzenleniyor.

Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Erzurum ve Kilis’te gazilere, madalya ile beratları verildi.
Erzurum’da İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Vali Okay Memiş, Türk milletinin asker bir millet olduğunu söyledi.
Dünyada İngilizlere, Fransızlara, Almanlara ve Ruslara asker millet denmediğini anlatan Memiş, "Bizim ruhumuzda askerlik var ama bizim bu askerliğimiz sadece buradaki göründüğü gibi değil. 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanlığımızın liderliğindeki bu millet, asker millet olduğunu ispat etti. Bu millet, darbecilerin karşısına elinde Türk bayrağıyla vücudunu siper etti ve dünyada bunun başka bir örneği yok." dedi.

"Terör gazileri ne ise Kıbrıs gazileri de aynı olmalıdır"
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şube Başkanı Salih Mesci, 45 yıl geçmesine rağmen madalyalarını alamadıklarını söyledi.
Kore gazilerinin madalyalarının Kore devletince verildiğini anlatan Mesci, "Kıbrıs gazilerimiz de ücreti karşılığında madalyalarını aldılar. Kıbrıs gazileri, üstün başarı elde etmiş ve tarihe altın harflerle isimlerini yazdıran kahraman vatan evlatlarıdır. 1878'de İngilizlerin boşaltmasıyla başlayan esaret, 1974'te Mehmetçiğin süngüsüyle sona ermiştir. Adada 45 yıldır barış ve huzur içinde yaşanmaktadır. Kore ve Kıbrıs gazilerine üvey evlat muamelesi yapılmaktadır. Türkiye'de sadece terör gazileri yoktur. Terör gazileri ne ise Kıbrıs gazileri de aynı olmalıdır. Gaziler arasında ayrımcılık olmaz." diye konuştu.
Kıbrıs gazisi Yaşar Uygur ise 45 yıl sonra biraz gecikmeli olsa da madalyalarını ve beratlarını aldıklarını söyledi.
Barış harekatı zamanında yaşadıklarını hatırladığını aktaran Uygur, "Şu anda sanki sabah 05.00, yeni çıkarma oluyor gibi heyecanlıyım. O gün yaşadıklarım film şeridi gibi gözlerimin önünden geçti. O günler de savaş da kolay değildi." dedi.

Kilis’te 26 gazi onurlandırıldı
Öte yandan Kilis'te, Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan 26 gaziye madalya ve beratları verildi.
Kilis Valiliğince, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) tarafından Milli Mücadele Madalyaları tüzüğü kapsamında, Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan gaziler için hazırlanan madalyaların takdimi için Alaeddin Yavaşça Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi.
Vali Recep Soytürk, törende yaptığı konuşmada, gazilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Soytürk, Kuzey Kıbrıs'ta 1963 yılından 1974'e kadar soydaşların büyük bir zulüm ve saldırıya maruz kaldığını anımsattı.
Soytürk, şöyle devam etti:
"Türkiye Cumhuriyeti devleti ve o zamanki hükümet bir karar aldı, göz bebeğimiz Türk Silahlı Kuvvetleri hem denizden kuşatma yaptı hem paraşütlerle indirme yaptı. Karadan, denizden ve havadan büyük bir harekat başladı. Aslında çok da uzun sürmedi ve planlanandan çok daha kısa süre içerisinde hedefler tutturuldu ve soydaşlarımız bu zulümden kurtularak özgürleştiler ve bağımsızlıklarına kavuştular." 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473