banner564

İsimleri hep yaşayacak

Özker Özgür ve Salih Miroğlu, ölümlerinin 9. yıldönümünde kabirleri başında düzenlenen törenlerle ayrı ayrı anıldı

İsimleri hep yaşayacak
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) eski genel başkan ve milletvekillerinden, eski Başbakan Yardımcılarından, Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) kurucularından Özker Özgür ile UBP’nin eski genel sekreteri, bakan ve milletvekillerinden Salih Miroğlu, ölümünün 9. Yıldönümünde Lefkoşa Mezarlığı’ndaki kabirleri başında dün ayrı ayrı düzenlenen törenle anıldı.
Salih Miroğlu için düzenlenen ve dualarla başlayan törende, saygı duruşunun ardından, aile adına Kamil Oygar, Miroğlu’nun biyografisi hakkında bilgi verdi . Törende sırasıyla, Miroğlu’nun Kızı Nazemin Miroğlu, BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, 2 Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve Meclis Başkanı Sibel Siber birer konuşma yaptı.
Törene, bazı bakanlar, milletvekilleri, çok sayıda siyasetçi, Miroğlu’nun sevenleri ve ailesi katıldı.

Nazemin Miroğlu: Işıklar içinde olduğunu düşünüyorum
Nazemin Miroğlu ise, her zaman babasının ışıklar içinde olduğunu düşündüğünü belirterek, babasının olmamasının azimli bir yaşam sürmesi noktasında kendisini motive ettiğini söyledi.
Miroğlu, vatanını halkını seven ve hayatını bu felsefe üzerine kurmuş bir babanın kızı olmaktan gurur duyduğunu ifade etti.

Elmaziye Özgür: Kıbrıs Türkünün kara günü
Özker Özgür’ün kızı Elmaziye Özgür’ün konuşmasıyla başlayan törende ise, saygı duruşunun ardından sırasıyla, BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, anamuhalefet partisi UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve Meclis Başkanı Sibel Siber birer konuşma yaptı.
Törene, bazı bakan ve milletvekilleri, siyasetçiler, Özgür’ün sevenleri ve ailesi katıldı.
Elmaziye Özgür konuşmasında, Özgür’ün öldüğü gün için Kıbrıs Türkü’nün kara günü ifadelerinin kullanıldığını anımsatarak, toplum odaklı mücadele için Özgür’ün işaret ettiklerine odaklanılması gerektiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2014, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474