banner564

İşsizlik sona erecek

İskele ve Mesarya köylerinde vatandaşla bir araya gelen Halkın Partisi Başkanı Kudret Özersay, iktidara geldiklerinde yapacaklarını anlattı

İşsizlik sona erecek
banner598

Halkın Partisi yetkilileri İskele bölgesindeki Gelincik ve Derince ile Mesarya bölgesindeki Nergisli köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

Partiden yapılan açıklamaya göre, ziyaretlerde konuşan Halkın Partisi Başkanı Kudret Özersay, Geçitkale Havalimanı konusunda sorulan bir soru üzerine “Geçitkale Havalimanı mutlaka devreye sokulmalıdır, belki Ercan sözleşmesi nedeniyle başlangıçta kargo ve eğitim uçuşları ile başlanacak şekilde olur ama mutlaka işletilmelidir” dedi.
Özersay, adaya gelen suyla Mesarya bölgesinde gerekli toprak analizleri de yapıldıktan sonra, tuzlanmaya neden olmayacak şekilde sulu tarıma geçilebileceği düşüncesinde olduklarını ifade ederek, bu yolla üretilecek tarımsal ürünlerin Geçitkale Havalimanı’ndan yurt dışına ihraç edilmesinin mümkün olduğunu düşündüklerini söyledi.
Mesarya köylerinde gençlere iş imkanı yaratılabileceğini ve Mesarya’da işsizliğin önüne geçilebileceğini kaydeden Özersay, “Göreve geldiğimizde bazı köylerdeki gençlere ülke olarak üstünlüğe sahip olduğumuz belirli türden ürünlerin üretilmesi konusunda eğitim verilerek uzmanlaşılmış bir tarımsal üretime geçilmesini sağlayacağız. Bunu, ülkemizdeki belirli otellerin belirli kotalarla yerli ürün tüketmek zorunluluğuyla da destekleyeceğiz” dedi.

“Özel sektör çalışanlarının haklarını koruyacağız”
Özersay, ülkenin farklı bölgelerinde otellerde çalışan vatandaşların zaman zaman gerekçe gösterilmeksizin görevlerine son verildiğini, bunun özellikle İskele-Karpaz bölgesi için geçerli olduğunu ve özel sektör çalışanlarının birikmiş maaş ve diğer alacaklarının ödenmesi için belirli bazı belgeleri imzalamaya zorlandıklarını savundu.
Devletin, bu ve benzeri hukuksuzluklara son verme görevi olduğunu kaydeden Kudret Özersay, bu işin göstermelik denetimle olmayacağını da ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2016, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474