banner564

İşte adalet

Adı rüşvet skandalına karışan Rum milletvekili Sarikas’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

İşte adalet
banner598
   Güney Kıbrıs’ın Baf kasabasında Belediye Başkanı Savvas Vergas ile 3 kişinin daha hapisliği ile sonuçlanan 500 bin Euro’luk rüşvet davasında son noktaya gelindi.
   Belediye Başkanı Vergas’ın 8 yıl, diğerlerinin ise 3 ile 6 yıl arasında hapisliğine karar veren Rum Yüksek Mahkemesi, bu kez EDEK milletvekili Fidias Sarikas’ın dokunulmazlığını kaldırdı.
   1997 ile 2006 yıllarında Baf Belediye Başkanlığı yapan, daha sonra ise milletvekili seçilen Sarikas hakkında araştırma yapan komisyonun, ciddi delillere ulaştığı ve Yüksek Mahkemeyi ikna ettiği bildirildi.
   Baf Belediye Başkanı Savvas Vergas, bölgeye arıtma tesisi yapılması kararını alırken, ilgili şirketten 500 bin Euro rüşvet almakla suçlanmış, olayın patlak vermesinden sonra görevinden istifa etmişti.
   Savvas Vergas ve diğer suçlulara hapislik cezası veren Rum Yüksek Mahkemesi, tüm mal varlıklarına da el konulmasını emretmişti.
   İhale sırasında 500 bin Euro zarara uğratılan devlet, mahkemenin verdiği emirle bir milyon Euro’luk taşınmaz mala ve banka hesaplarına el koymuş durumda.

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2015, 10:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474