banner564

İşte Avrupa

20 kişi küçük bir salonu hem yatak odası, hem de tuvalet olarak paylaşıyor

İşte Avrupa
banner598

 Pelin YÜKSELAY

Lefkoşa’nın tarihi Çağlayan bölgesine yakın bir yer olan İstanbul Sokak üzerinde bir zamanların ünlü tavukçusu ‘Çulluk’ vardı. Şimdi bu tavukçu dükkanında tam 20 kişi yaşıyor. Tümü Pakistanlı işçi olan bu insanlar sendeli tek salonda yatıp, kalkıyor ve tuvalet ihtiyaçlarını da aynı yerde gideriyor.
   Sağlık açısından son derece elverişsiz koşullarda yaşayan bu işçilerin bir kısmı hastalıkla boğuşuyor. Komşulardan gelen ihbar üzerine Pakistanlı işçilerin ikamet ettiği yere giden Diyalog muhabiri akıllara durgunluk veren bir manzara ile karşılaştı.
   Yataklar neredeyse üst üste sıralanmış, nefes alacak yer bulunmayan bu salonda yemek pişiriliyor ve aynı odada tuvalet ihtiyaçları gideriliyor. Tam 20 kişi tek tuvaleti kullanıyor ve pis kokuların arasında yaşam sürüyor.
   Pakistanlı işçilerden bir kısmı ise ciddi sağlık sorunu yaşıyor. “Ne tür şikayetiniz var sorusuna” yanıt veremeyen bu insanların ilaç alacak parası da yok.

Devlet ve belediye nerede?
Diyalog muhabirine konuşan bölge sakinleri, mahallede yaşanan bu duruma sert tepki gösteriyor ve yetkililerin nerede olduğunu soruyor.
   Pakistanlı işçilerin sağlıksız ve tehlikeli bir ortamda yaşadığına dikkat çeken bölge sakinleri “ciddi hastalıklar hepimizi tehdit ediyor” diyerek, Sağlık Bakanlığı ile belediyeyi göreve davet ediyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474