banner564

İşte tarihi fotoğraf

Akıncı, Dünya Enerji Zirvesinde konuşma yaptı ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile tanıştı

İşte tarihi fotoğraf
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs’ta çözümün, enerji alanında da hem bölgesel hem de global yeni ufuklar açacağını” söyledi.
Verilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Akıncı, Dünya Enerji Konseyi’nin en önemli global organizasyonu olan ve bu yıl 23’üncüsü İstanbul’da düzenlenen “Dünya Enerji Kongresi”ne katılarak, konuşma yaptı. 
“Yeni Ufukları Kucaklamak” ana fikriyle düzenlenen uluslararası kongrenin açılışına, ev sahibi Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev de katıldı. 
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın yanı sıra organizasyona katılan devlet başkanları da kongrenin açılış töreninde konuşma yaptı.
Cumhurbaşkanı Akıncı, konuşmasında, son 16 aydır Kıbrıs sorununda kapsamlı bir çözüm için yoğun müzakereler yürütüldüğüne dikkat çekerek, Rum tarafının da makul ve gerçekçi bir anlayış geliştirmesi halinde kısa zamanda 2 kesimli bir federasyona ulaşılmasının mümkün olduğunu vurguladı.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İstanbul’da gerçekleşen 23. Dünya Enerji Kongresi’nin temel fikrinin “Barış İçin Paylaş” anlayışı olduğunu işaret ederek, Doğu Akdeniz’de bu anlayışın Kıbrıs’ın da rol almasıyla gerçekleşebileceğini belirtti.

 “Çözüm büyük bir fırsat”
Cumhurbaşkanı Akıncı, bunun sadece Kıbrıslı Türk ve Rumlara fayda sağlamakla kalmayacağını, ortaya çıkacak refah ve yarar birliğinin kısır çatışmaların bir kenara itilmesine ve Türkiye, Yunanistan, İsrail ve Mısır gibi bölgede önemli rol oynayan devletlerin birbirleriyle olan ilişkilerini işbirliği ve barış temelinde yeniden tanımlamalarına imkân tanıyacağına dikkat çekti.
Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs’ta çözümün, sadece Kıbrıs ve Türkiye için değil, çok daha geniş bir coğrafyaya yayılan büyük bir fırsat ve ekonomik potansiyelden söz edilmesine imkan sağlayabileceğini dile getirdi.

Akıncı, Putin ile tanıştı
Öte yandan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Dünya Enerji Kongresi’nde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile tanıştı.
İstanbul’da düzenlenen 23. Dünya Enerji Kongresi'nde liderler oturumunda konuşma yapan Cumhurbaşkanı Akıncı, kongreye katılan Türkiye, Rusya, Venezüella ve Azerbaycan devlet başkanlarıyla bir araya geldi. 
Cumhurbaşkanlığı’ndan elde edilen bilgiye göre, Akıncı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Putin ile de tanıştırıldı.
Cumhurbaşkanı Akıncı, Dünya Enerji Kongresi aile fotoğrafında yer aldı.

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2016, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473