banner564

İthalat güneyden

Eski araç lastiğine saklanan 230 gram uyuşturucuyu Eski hastane yolunda bulundu

İthalat güneyden
banner598

Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da önceki gün devriye gezen Cürümleri Önleme Şubesi (CÖŞ) ekiplerinin dikkati sayesinde 230 gram uyuşturucu madde ele geçirildi. Kalliland bölgesinde devriye attığı esnada yol kenarında park halinde şüpheli bir araç farkeden ekip, konu araca yaklaştığı esnada, içerisinde bulunan zanlılardan Ömer Ali Karakaya, uyuşturucu madde içeren 2 adet sarma sigarayı dışarıya attı. Ömer Ali Karakaya ve araçta bulunan kardeşi Erdoğan Karakaya’yı tutuklayan Cürümleri Önleme Şubesi ekibi, durumu Narkotik Şube’ye aktardı. Narkotik Şube araç içerisinde yaptığı arama neticeside bir miktar uyuşturucu kalıntısı bulurken, zanlı 1 Ömer Ali Karakaya’nın itirafı ile hastane yolunda 230 gram uyuşturucu madde ele geçirdi.

Tanık polis olayı aktardı
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Özdesoy, 31 Ağustos 2016 tarihinde Gazimağusa’da devriye gezen Cürümleri Önlme Şubesi ekibinin Akçakoca Sokak’ta şüpheli şekilde yol kenarında durmakta olan HU 802 plakalı araca yaklaştığını ve bu esnada araç içerisinde bulunan zanlı 1 Ömer Ali Karakaya’nın elinde tutmakta olduğu 2 adet uyuşturucu içerdiğne inanılan sarma sigarayı camdan attığını söyledi. Ömer Ali Karakaya ve zanlı 2 Erdoğan Karakaya’nın tutuklandığını ve durumun kendilerine aktarıldığını anlatan Özdesoy, olay yerine giderek araç içerisinde arama yaptıklarını ve az bir miktar uyuşturucu olduğuna inanılan madde ele geçirdiklerini söyledi.

Esas ‘mal’ hastane yolunda çıktı
Sorgu sırasında zanlı 1 Ömer Ali Kayakaya’nın konu uyuşturucu maddeyi Lefkoşa’da ismini bilmediği bir şahıstan aldığını söylediğini belirten Özdesoy, ayrıca Ömer Ali Karakaya’nın gönüllü ifade vererek Güney Kıbrıs’tan kendisine uyuşturucu madde geldiğini ve bu uyuşturucu maddenin Gazimağusa Devlet Hastanesi yolunda bir alanda saklı olduğunu itiraf ettiğini ifade etti. 
Zanlı ile beraber konu yere gittiklerini anlatan Özdesoy, eski bir araç lastiği içerisinde, naylon poşetlere gizlenmiş halde toplam ağırlığı 230 gram olan “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde ele geçirdiklerini aktardı.

Avukat: Müvekkilim baskı altında ifade verdi
Tahkikatın henüz yeni başladığına işaret eden Özdesoy, soruşturma maksatlı zanlıların 3’er gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Savcı Ayşe Kaymak bu süreyi 1 gün ile sınırlandırdı.  Zanlıların avukatı Hüseyin Eser tutukluluk talebine itiraz etmezken, zanlılardan Ömer Ali Karakaya’nın baskı altında ifade verdiğini iddia etti.

Bugün yeniden mahkemedeler
Huzurundaki şahadet ve zanlı avukatının beyanını değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 1’er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2016, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473