banner564

İtirazlar işe yaramadı

Asgari ücret aylık 2 bin 365 TL olarak kaldı

İtirazlar işe yaramadı
banner598

Asgari Ücret Saptama Komisyonu, asgari ücrete yapılan itirazı görüşerek, 14 Mart’ta belirlenen asgari ücretin aylık 2 bin 365 TL olarak aynı kalmasına karar verdi.
Asgari Ücret Saptama Komisyonu Başkanı Erçin Tekapınar’ın yaptığı yazılı açıklamaya göre, Komisyon, asgari ücrete, Hür İşçi Sendikaları Federasyonu ve Türk İşçi Sendikaları Federasyonu’nun yaptığı itirazları bugün Erçin Tekapınar başkanlığında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda görüştü.
Toplantıda asgari ücretin saatlik 13.64 TL, günlük 109.15TL, haftalık 545.77 TL ve aylık 2 bin 365 TL olması; 5 devlet ve 4 işveren tarafı temsilcisinin “evet”; 5 işçi tarafı temsilcisinin “ret” oyuyla; oy çokluğuyla kabul edildi.
Asgari ücret, Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından, 1 Mart 2018 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde yürürlüğe girecek.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 22/1975 Sayılı Asgari Ücretler Yasası çerçevesinde izlenen asgari ücret belirlenme sürecinde değişikliğe gidilmesi yönünde karar aldı.
Bu doğrultuda; Bakanlık, ilgili tüm paydaşlardan, asgari ücretin tanımı ve belirlenmesi sürecinin nasıl olması gerektiği konusunda 6 Nisan tarihine kadar yazılı görüş, öneri ve tavsiye kabul edecek.
İlgili örgütler, yazılı görüş ve önerilerini [email protected] adresine iletebilecek.

Hür-İş’ten asgari ücret eleştirisi
Öte yandan Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Genel Sekreteri Ali Yeltekin, asgari ücret konusunda yazılı açıklama yaparak, belirlenen ücretin 4 kişilik bir ailenin temel gıda maddelerini karşılamaya bile yetmeyeceğini ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473