banner564

Çift yanlı soruşturma

Okula gitmeyen bazı öğrencilerin sahte sağlık raporu ile cezadan kurtulduğu belirtiliyor

Çift yanlı soruşturma
banner598

Çiğdem AYDIN 

İlk ve ortaöğretim okullarında sahte rapor alarmı yetkilileri harekete geçirdi. Bazı doktorların imzalarının taklit edilerek hazırlanan raporların öğrenciler tarafından okul yönetimlerine verildiği öne sürülürken, Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve polis konuyla ilgili soruşturma başlattı. Şüpheli raporların Sağlık Bakanlığı’nda inceleme altında olduğu belirtilirken, Diyalog muhabirinin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Asım İdris ile Sağlık Bakanı Müsteşarı Dr. Ömer Gür, iddiaların soruşturulduğunu açıkladı. İdris, çok sayıda şüpheli rapor bulunduğunu ifade ederken, Gür ise gerekli işlemleri başlattıklarını kaydetti.

İdris: Çok sayıda şüpheli rapor söz konusu
Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Asım İdris, hiçbir şeyin hasıraltı edilmeyeceğini, konunun detaylı araştırıldığını söyledi. İdris, “Bu konu bilgimize yeni geldi. Çok sayıda şüpheli rapor söz konusudur. Bu raporlar bazı öğrenciler tarafından okul yönetimine verilmiştir. Durum fark edilir edilmez de konuyu araştırmaya başladık. Fakat doktor raporlarının sahte mi yoksa gerçek mi onu belirleme kesin söyleyebileceğimiz noktaya gelmedik. Şüpheli raporları araştırılması için Sağlık Bakanlığına gönderdik, bekliyoruz. Eğer sahte oldukları yönünde bilgi gelirse gereken yapılacaktır. İki ayrı noktada çok sayıda rapor vardır bu raporların orijinal olması gerekirken bunların fotokopi çekilerek çoğaltıldığını gördük. Hiçbir şeyi hasıraltı etmiyoruz.” dedi.

Gür: Gerekli işlemleri başlattık
Sağlık Bakanı Müsteşarı Dr. Ömer Gür ise konunun bilgisinde olduğunu belirtti. Gür, “Raporları biz görmedik Eğitim Bakanlığı bize getirmedi. Elektronik posta ile gönderdiler. 
Ancak sahte olduğu düşünülen rapor veya raporlar elden getirilmeli ki araştırma yürütülsün. Raporların sahte olup olmadığını ancak Başhekimlik söyleyecek. Biz gerekli yerlere polise de bilgi verdik. Konu polisin de soruşturmasındadır.” şeklinde açıklama yaptı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473