banner564

“İyi yol aldık”

Başbakan Özgürgün, hükümetin bir yıllık icraatlarıyla ülkede mali ve yapısal yönde ciddi bir ivme kazandırdığını söyledi

“İyi yol aldık”
banner598
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün, hükümetin bir yıl içinde iyi yol aldığını ifade ederek, ülkeye, mali ve yapısal yönden ciddi ivmeler kazandırdıklarını savundu.
UBP’den yapılan açıklamaya göre, Hüseyin Özgürgün, UBP Lefkoşa Göçmenköy Örgütü’nün önceki gün düzenlediği yemeğe katıldı. Yemeğe, İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ile Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu da katıldı. UBP Genel Başkanı ve Başbakan Özgürgün, yemekte yaptığı konuşmada, partinin 3 yıl içinde kat ettiği mesafe ve hükümetin 1 yıllık icraatları hakkında bilgi verdi.
Özgürgün, birlik ve dayanışmanın önemini vurgulayarak, ülke ve UBP’nin son üç yıl içinde önemli süreçten geçtiğini anlattı. İnsanların ülkede yaşanan gelişmeler nedeniyle UBP’siz bir hükümetin olamayacağını görüp, bunu sürekli dillendirdiğini söyleyen Özgürgün, “UBP büyük bir parti. Bizim işimiz ülkeyi yönetmek. İyi çalışan bir bakanlar kurulu ve milletvekili grubuna sahibiz” dedi.
2013 seçimlerinin ardından iktidardan düşen UBP için, “10 yıl kendine gelemez” denildiğini anımsatan Özgürgün, parti içi sorunlar nedeniyle partinin oy oranının düştüğünü ancak yaşanan sürecin, “UBP’siz bir hükümet olamayacağını” ortaya çıkardığını ifade etti.

“Türkiye ile ilişkileri düzelttik”
Başbakan Özgürgün, hükümetin bir yıl içinde iyi yol aldığını dile getirerek, “Türkiye ile ilişkileri düzelttik ve burada birlik beraberliği sağladık. Hem koalisyon ortağımızla, hem de bağımsız milletvekilleriyle iyi bir diyalog kurduk. Bir yılı aştık. KKTC’de 42 yılda 42 hükümet kuruldu. Bu 43’üncü hükümettir. Ortalama ömür bir yıl. Şu anda biz bir yılı geçtik” dedi.

Özgürgün sergi açılışına katıldı
Öte yandan İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi’nin “Sevgiyle Yaptık, Sanatla Karıştırdık” sergisi Gazimağusa’da Buğday Camii’nde açıldı.
Serginin açılışında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, bazı milletvekilleri, Gazimağusa Kaymakamı Dürdane Acı, Belediye Başkanı İsmail Arter ve diğer yetkililer de katıldı.
Sergi, 16 Mayıs’a kadar ziyarete açık olacak.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2017, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474